Társoldalunk:

Tornyi is elhagyhatja a Dunaferrt

A totális pénzügyi káosz betetőződése az lenne, ha a Dunaferr labdarúgócsapatát a tréner, Tornyi Barnabás is elhagyná. A klubvezetés már a bennmaradást is nagy bravúrnak tartaná, míg Tornyi szerint, ha lelkesedését lelohasztják, el kell gondolkodnia a folytatáson.

Tornyi Barnabás a Társalgóban
Február 20-án, csütörtökön 14 órától Tornyi Barnabás, a Dunaferr menesztett futballedzője lesz a Társalgó vendége.
Menekülnek a futballisták az anyagi összeomlás közvetlen közelében álló Dunaferr együttesétől. Amikor szerdán az újvárosi vezetők bejelentették az öltözőben, hogy aki tud, keressen magának csapatot, négy labdarúgó - Éger, Jakl, Bagoly és Balaskó - jelezte, őket bizony már várják más kluboknál. Csütörtökön aztán Jäkl Győrbe, míg Bagoly és Balaskó Sopronba szerződött, de várható, hogy a többiek is távoznak, legrosszabb esetben pedig feljelentik a Dunaferrt a tartozások miatt. Ezek után két variáció merült fel a jövővel kapcsolatban: a teljes összeomlás, azaz a visszalépés a bajnokságtól, vagy a junior együttes szerepeltetése a tavaszi idényben. Gróf András ügyvezetőt erről, valamint a még jelenleg is Dunaújvárosban tartózkodó labdarúgókról kérdeztük.

- Mennyi esélyt lát arra, hogy ne az összes szerződtetett játékos távozzon a klubtól?
- Pillanatnyilag erre képtelenség válaszolni. Próbálunk megegyezni mindenkivel, persze az átigazolások során, akiért lehet, szeretnénk pénzt kérni. Éger, Jäkl, Bagoly és Balaskó esetében már megállapodtunk, ők távoztak, a többiekkel folyamatosan tárgyalunk.

- Amennyiben a junior együttes lépne pályára a tavaszi szezonban, milyen elvárásaik lennének a fiatalokkal szemben?
- Természetesen nem lennének irreális vágyaink velük szemben, a bennmaradást hatalmas bravúrnak tartanánk, jóllehet, már azt is nagy eredményként értékelnénk, ha sikerülne végigjátszani a bajnokságot. Amíg viszont van matematikai esély, küzdünk becsülettel. A pályán és azon kívül is.

Ezek után felmerült, vajon Tornyi Barnabás vezetőedző a menekülő labdarúgók láttán is vállalja-e a feladatot.

- Nem az én személyem a fontos ebben a drámai helyzetben, hanem az, hogy családos emberek sorsa forog kockán. Nekem van önbecsülésem, hiúságom, hitem, szerződésem és lelkesedésem, ám ha utóbbit is lelohasztják, alaposan el kell gondolkodnom a folytatáson. Egyelőre tartok edzéseket, edzőmeccseken is pályára lép a csapat, de minden pillanatban odajöhet hozzám egy játékos búcsúzóul kezet fogni, ami lehetetlen állapot. Talán érthető, hogy folyamatosan azon gondolkodom, szabad-e ezt tovább csinálnom, elvégre nekem is van idegrendszerem - nyilatkozta a szakvezető.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK