Vágólapra másolva!
Az olasz Corriere dello Sport információi szerint a Serie A tizenkettedik helyén álló Brescia trénere, Carlo Mazzone és a gárda legnevesebb játékosa, Roberto Baggio nyáron az olasz fővárosba, az AS Roma csapatához szerződhet.
Fotó: EPA
Baggio örül a római érdeklődésnek, ám legnagyobb álma még mindig a válogatott
Fotó: Epa

A római együttes Fabio Capellóval nem igazán vitézkedik az olasz bajnokságban, a Farkasok 7-5-7-es mérleggel csak a kilencedik helyet foglalják el a táblázaton. Így tehát semmiképp nem lenne meglepő, ha megunnák a római elöljárók Capello eredménytelenségét, s a Brescia kiváló trénerét, Carlo Mazzonét (aki a napokban javította meg Trapattoni kispadon eltöltött edzőcsúcsát) a fővárosba hívnák - legjobb játékosával, Roberto Baggióval együtt.

A harmincöt éves, érdekes hajviselete miatt csak Copfocskának hívott játékos örülne a római hívó szónak. "Mazzonét Rómába hívják? Örülök neki, ez azt jelenti, hogy én is a bordó-sárgáknál fogok játszani" - mondta sejtelmesen Baggio, aki nagyon közeli kapcsolatban van jelenlegi trénerével, ezért az olasz újságok biztosra veszik, hogy az edzője magával vinné.

Roberto Baggio remek formában van, s a klubváltáson kívül az "örök probléma", a válogatottban való szereplés is élénken foglalkoztatja. "Kiválóan érzem magam erőnlétileg és mentálisan is, a foci is jól megy. Örülök, hogy rengetegen elismerik a pályán nyújtott produktumomat, de sajnos még mindig a 'régi problémával' állok szemben - a nemzeti csapat edzőjével, Giovanni Trapattonival" - mondta a 2002-es vébéről is lemaradó, 1994-ben ezüstérmes Baggio.

A Serie A állása/sport/focivilag/20030126aserie.html

Trapattoni, az egykori Fiorentina-tréner nem enged: mint elmondta, Baggio jó formája kevés lesz az üdvösséghez, nem hívja be a támadót a február 12-ei, Portugália elleni keretbe.

Juha Pál