Vágólapra másolva!
Az Internazionale vezérkara cáfolta azokat a híreket, miszerint a milánói klub érdeklődne Ryan Giggs, a Manchester United 29 éves bal oldali középpályása iránt. Pedig az elmúlt hetekben, amikor Giggsnek nagyon nem ment a játék, makacsul tartották magukat azok az információk, melyek szerint a MU a téli átigazolási időszakben eladná a harminckilencszeres walesi válogatott játékost az Internek.

Giggs decemberben és január nagy részében rettenetesen játszott csapatában, olyan rosszul, hogy legutóbb Sir Alex Ferguson már be sem rakta a csapatba - jóllehet, mindezt nem formahanyatlással, hanem a játékos kisebb sérülésével, fáradtságával indokolta. Mígnem január 26-án, a West Ham elleni kupameccsen - melyet végül 6-0-ra nyert meg a Manchester - ő rúgta az első két gólt, s ezzel visszalopta magát a manchesteri szurkolók szívébe, ahonnan pedig már-már kezdett kiesni. (Olyannyira, hogy előzőleg több mérkőzésen is kifütyülték.) Giggst egyébként az Inter mellett a Juventusszal is hírbe hozták.

Az Internél azzal indokolják a Giggs-transzfer levételét a napirendről, hogy a csapatnak van megfelelő bal oldali támadója, az uruguayi válogatott Alvaro Recoba személyében. "Giggs megszerzése nem szerepel a terveinkben, mert Alvaro Recoba fiatalabb, és potenciálisan jobb labdarúgó is, mint a manchesteri játékos" - nyilatkozta Gabriele Oriali, az Inter technikai igazgatója a La Gazzetta dello Sportnak.

MU Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50497

Giggs egyébként a hét végén a Southampton elleni 2-0-s győzelem alkalmával is a hálóba talált, tehát most már végképp visszaküzdötte magát Sir Alex és a nézők kegyeibe. A walesi, aki tizenhat és fél éves kora, azaz 1990 óta a Manchester United szerződtetett profija, életében nem játszott máshol, csakis a Vörös Ördögöknél. A labdarúgó tavaly írt alá öt évre szóló szerződéshosszabbítást, s pontosan ezért felháborodottan cáfolta saját honlapján a korábbi mendemondákat: "Nem azért hosszabbítottam meg a szerződésemet, hogy most továbbálljak Manchesterből. Harmincnégy éves leszek, amikor lejár a kontraktusom, itt akarom befejezni játékospályafutásomat."

Ch. Gáll András