Vágólapra másolva!
A Liverpool együttese az előző év végén fennállása egyik legrosszabb sorozatán ment keresztül, a Vörösök 11 bajnokin keresztül nem tudtak nyerni. Az utóbbi időben már nagyobb sikerrel gyűjtögeti a pontokat a csapat, mégpedig a korábban alapembernek számító Dietmar Hamann nélkül, így könnyen elképzelhető, hogy a német középpályás a nyáron elhagyja a klubot. A hírek szerint a Bayern München szívesen látná egykori játékosát.

Hamann az elmúlt két esztendőben a Liverpool egyik legkiegyensúlyozottabban és legjobban futballozó játékosa volt: a 2000-2001-es szezonban 30, az előző pontvadászatban pedig 31 mérkőzésen lépett pályára, mindannyiszor kezdőként, és a mostani bajnokság elején is elképzelhetetlen volt nélküle a Vörösök csapata. Az első 17 fordulóban egyetlen percet sem hagyott ki, a Sunderland elleni találkozón azonban a szünetben le kellett cserélni, mivel sípcsontsérülést szenvedett, és egészen a legutóbbi fordulóig nem léphetett pályára. Távollétében pedig összeállt a Steve Gerrard, Danny Murphy középső középpálya, amely remekül funkcionált, és amelynek köszönhetően a Liverpool a legutóbbi nyolc bajnokijából mindössze egyet veszített el.

Premiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.htmlA Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030201apremiership.htmlLiverpool Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27020

A német futballista immár teljesen felépült, és a West Ham elleni találkozón az utolsó nyolc percre becserélték, de Gerard Houllier, a csapat edzője nyilvánvalóvá tette, hogy optimális esetben Murphy és Gerrard alkotja a Liverpool középpályás sorának magját. Hamann felépülése viszont jobbkor nem is jöhetett volna a tréner számára, hiszen a szerdai, Crystal Palace elleni mérkőzéssel megkezdődik Gerrard három mérkőzésre szóló eltiltása, és a germán futballista így (ha egyelőre csak ideiglenesen is) visszakerülhet a kezdő tizenegybe.

"A csapat remekül teljesített Didi nélkül is. Stevie és Danny remekül megértette egymást, ráadásul az ugyanezen a poszton bevethető Salif Diao is kiválóan teljesített, így szó sincsen arról, hogy Hamann automatikusan visszakerült a kezdő tizenegybe, a játékoskereten belül nagy a konkurenciaharc" - jelentette ki Houllier.

Ha viszont a helyzet nem változik, és Hamann huzamosabb ideig a kispadra szorul, akkor a német futballista a nyáron a több játéklehetőség érdekében elhagyhatja a klubot. A hírek szerint a Bayern München szívesen látná soraiban a focistát, aki korábban már szerepelt a bajoroknál, és bár Houllier saját elmondása szerint még nem hallott a müncheniek érdeklődéséről, nem titkolta, hogy ha egy focista távozni akar, akkor nem állhat az útjába. "Meglepődnék, ha Didi valóban távozni szeretne, hiszen eddig nem említette, de elképzelhető, hogy az ügynöke irányítja az eseményeket. Kár lenne, ha elhagyná a klubot, de egy játékos el akar menni, akkor egyszerűbb, ha kinyitjuk neki az ajtót" - mondta a francia szakvezető.