Vágólapra másolva!
Meglehetős csendben készül a tavaszi idényre a Békéscsaba együttes, ami nem is csoda, hiszen a viharsarki gárda is a hó fogságába esett. Garamvölgyi Lajos vezetőedző ugyanis alig tud labdás edzéseket dirigálni a szabadtéren, sőt, a lila-fehérek több edzőmérkőzése is elmaradt az időjárás miatt. Túrára pedig a klub anyagi helyzete okán gondolni sem mernek a csabaiak, a bennmaradás viszont nagy vágyuk tavasszal.

"Sajnos a hatalmas hóesés alaposan átírta a felkészülés forgatókönyvét, eddig már két edzőmérkőzésünk is elmaradt, és a szombati fellépésünket is kénytelenek voltunk lemondani az időjárási viszontagságok miatta. Labdás edzéseket a szabadban nem, csupán a teremben tudunk végezni, így maradtak a hosszú távú futások és az erőfejlesztő gyakorlatok. A keretben túlzottan nagy változás nem történt, mindössze Gabala Krisztián távozott a REAC-hoz, jóllehet mostanáig igazolni sem volt módunk. Némi megtakarított pénze van a klubnak, ugyanakkor olyan játékost, aki erősítést jelentene számunkra, arra kevés ez az összeg, akire viszont futná, olyanokkal jelenleg is rendelkezünk" - mondta a csabai tréner.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

- A Dunaferr és a Siófok összeomlása mennyiben könnyítheti meg a Békéscsaba helyzetét a bennmaradást illetően?
- A mi fejünkben is megfordult, hogy ez által valamivel előnyösebb helyzetbe kerültünk, de gyorsan el is hessegettük ezeket a gondolatokat, mivel nem szeretnénk, ha kiénekelnék a sajtot a szánkból. Azaz, nem mások nehézségeiből indulunk ki, hanem kizárólag magunkra koncentrálunk, a saját erőnkből akarjuk kiharcolni a további élvonalbeli tagságot. Ehhez csendben és szerényen kell dolgoznunk, mint tettük azt eddig, s ez esetben a csabai szurkolók segítségével elérhetjük a hőn áhított célt, a bennmaradást.

Bánki József