Társoldalunk:

Rangadót nyert a Hertha

Király Gáborral és Dárdai Pállal a kezdőcsapatban nyerte meg a Schalke elleni rangadót a Hertha BSC labdarúgócsapata a Bundesliga 20. fordulójában. A brémai magyarnak, Lisztesnek nem volt ekkora sikerélménye: a magyar válogatott középpályás a kispadról figyelhette, ahogy csapata kikapott az 1860 Münchentől.

A Werder az 1860 Münchent fogadja, s bizony lett volna törlesztenivalója Liszteséknek, hiszen a legutóbbi négy egymás elleni összecsapást elvesztették, igaz, ebből hármat Münchenben. Magnin, Barten és Friedrich sérült, de így is annyi variációs lehetősége maradt Schaaf mesternek, hogy az eredetileg beharangozott Daun, Ailton támadókettős a cserék között kapott helyet, s a Charisteas, Klasnic duó rohamozta Jentzsch kapuját, s Lisztes is csak a kispadon kapott helyet (s csupán pár másodpercre cserélte be a szakvezető). Az 1860 Münchenben Kurz öt sárga lapja, Tyce és Hässler sérülés miatt nem léphetett pályára.

A mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést: a félidő utolsó percében Banovic szögletét követően Klasnic öt méterről talált a kapuba. A második játékrész elején Lauth egyenlített, majd a hajrában Borimirov közeli találtával az 1860 München győzött, s folytatta a Bréma elleni remek sorozatát.

A Hertha azt a Schalkét fogadta, amely eddig idegenben 18 pontot szerzett, szemben a berliniek Olimpiai-stadionban begyűjtött tizenötjével. A találkozóban benne rejlik a döntetlen lehetősége, hiszen a legutóbbi két összecsapáson gólnélküli eredmény született. A hazaiaknál Neuendorfot leszámítva mindenki játékra készen állt, Dárdai és Király kezdett, a gelsenkircheniektől Asamoah, Djordjevic és Wilmots nem szerepelhetett.

Meglepetésre a Schalke szerezte meg a vezetést: a 2. percben Kmetsch passzát Emile Mpenza értékesítette, ezt Preetz fejessel egalizálta, majd Alves a vezetést is megszerezte. A második félidőben Matellan öngólja, majd Varela kiállítása úgy tűnt, megpecsételi a Schalke sorsát, ám Kamphuis emberhátrányban is szépített. A 4-2-es győzelmet a 88. percben Marcelinho biztosította be.

Lehet, az irániak 19-szeres válogatott csatára, Vahid Hashemian pecsételte meg véglelg Klaus Toppmöller sorsát, miutána a Bochum az ázsiai cserecsatár két góljával győzte le a Leverkusent, s taszította még kilátástalanabb helyzetbe. A Német Labdarúgó Szövetség 4000 eurós pénzbírsággal sújtotta a Hamburgot. Az élvonalbeli klub szurkolói a december 3-i kupamérkőzésen és a december 14-i bajnokin petárdákat, öngyújtókat és egyéb tárgyakat dobáltak be a pályára.

Eredmények, 20. forduló:
Rostock - Cottbus 0-0

Hannover - Nürnberg 4-2 (3-1)
gól:
Idrissou (9., 21., 23.), Stefulj (70.), illetve Junior (32.), Ciric (54.)
kiállítva: Ciric (62., Nürnberg)

Bremen - 1860 München 1-2 (1-0)
gól:
Klasnic (45.), illetve Lauth (53.), Borimirov (82.)

Wolfsburg - Bielefeld 2-0 (1-0)
gól:
Schnoor (25.), Maric (51.)

Kaiserslautern - Mönchengladbach 2-0 (1-0)
gól:
Knavs (35.), Klose (88., bünetőből) 
kiállítva: Korell (49.)

Hertha - Schalke 4-2 (2-1)
gól:
Preetz (28.), Alves (39.), Matellan (öngól, 51.), Marcelinho (88.), illetve E.  Mpenza (2.), Kamphuis (68.)
kiállítva: Varela (61., Schalke)

Bochum - Leverkusen 2-1 (0-0)
gól:
Hashemian (68., 84.), illetve Babic (78.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK