Vágólapra másolva!
Szombaton edzőmérkőzésen sima, 4-0-s vereséget szenvedett a Dunaferr az ukrán Poligraf Technika együttesétől, igaz, az időközben szétszéledt újvárosiaknál mindössze hat futballista - Bita, Lengyel, Rósa Dénes, Medics, Dávid, Csehi - lépett pályára az első csapat keretéből. A többiek már más egyesülethez igazoltak, s a szombati fellépést követően Tornyi Barnabás is befejezte dunaújvárosi működését.

Ezzel azonban még nem zárult le a vezetőedző újvárosi "története". Tornyit ugyanis a Dunaferr vezetői felmentették a munkavégzés alól, márpedig a tréner nem mondott fel, a szerződését sem bontották fel egyoldalúan, így az ügynek még lesz folytatása. Feltehetően a közös megegyezést szeretné a tréner kieszközölni, legalábbis ez derült ki a szavaiból.

Tornyi Barnabás karambolozott/sport/magyarfoci/20030204tornyi.html

"Érthetetlen számomra a Dunaferr vezetőinek lépése" - mondta Tornyi Barnabás. "A szerződésemet ugyanis nem bontották fel, a munkámat illetően nem merült fel sem fegyelmi, sem morális probléma, csupán annyit közöltek, felmentenek a munkavégzés alól. Feltehetően matematikusok döntése ez, elvégre köztudott a klub helyzete. A magam részéről az utolsó pillanatig kitartottam, ugyanakkor ezt a döntést nem hagyom annyiban, s már egyeztettem is az ügyvédemmel. Hétfőn találkozunk az egyesület vezetőivel, akkor remélhetően nyomós indokkal és kompromisszumkészséggel is előrukkolnak az elöljárók."

A Dunaferr nem marad sokáig vezetőedző nélkül, hiszen a klubvezetés szándéka az, hogy hétfőn délelőtt bemutatja a csapat új trénerét.

Bánki József