Vágólapra másolva!
Egyetlen csapat sem delegált egynél több focistát e heti álomcsapatunkba, ráadásul a tizenegy focista nyolc különböző nemzetből került ki - egyedül a franciák részéről szerepelnek hárman is a csapatban. A védelemben, a középpályán és a csatársorban is találhatunk egy-egy igen csak fiatal futballistát, és különösen az argentin Gonzalo Rodríguez érdemel említést, aki 18 évesen rögtön góllal debütált hazája válogatottjában.
Sebastian Frey (francia, AC Parma): Egy tizenegyest kivédeni mindig bravúrnak számít, de az egészen elképesztő teljesítmény, ha valaki másodperceken belül kettőt is megfog. Márpedig a Parma portása éppen ezt hajtotta végre a Como ellen: miután kiütötte Nicola Caccia büntetőjét, a játékvezető újra rúgatta a tizenegyest, ám Frey ismét hárítani tudott.
Gonzalo Javier Rodríguez (argentin, San Lorenzo): 18 évesen bemutatkozni a világ egyik legerősebbnek tartott válogatottjában még akkor is nagy teljesítmény, ha az argentin gárda (mert róla van szó) csak az otthon futballozó játékosokra számított közép-amerikai túráján. Rodríguez azonban nem elégedett meg ennyivel: nem csak hogy remek játékkal debütált Mexikó ellen, de ő szerezte a mérkőzés egyetlen találatát is.Stefan Schnoor (német, VfL Wolfsburg): A Farkasok nagy tervekkel vágtak neki a szezonnak, és decemberre elkészült új, hipermodern stadionjuk is, azonban a Wolksvagen Arenában első két meccsükön vereséget szenvedtek. A hét végén, a Bielefelf ellen végre megszületett az első diadal az új stadionban, és ehhez a veterán védő, Schnoor egy pazar fejesgóllal és remek játékkal járult hozzá.Alexander Knavs (szlovén, Kaiserslautern): A német Vörös Ördögök a télen valósággal menthetetlennek tűntek, nem annyira a bajnoki helyezésük, hanem a klub vezetőségében uralkodó káosz miatt. A csapat azonban tavasszal összeszedte magát, és a legutóbbi fordulóban aratott győzelemnek köszönhetően tovább reménykedhet a bennmaradásban. A Mönchengladbach ellen a szlovén védő, Knavs találata nagy megkönnyebbülést jelentett a drukkerek számára.John Arne Riise (norvég, Liverpool FC): A Vörösöknél a csatárok nem nagyon találnak be mostanában, de a csapat szerencséjére a balhátvéd annál eredményesebb. Riise a Middlesbrough elleni bajnokin szokása szerint a teljes bal oldalt bejátszotta, és gólt is szerzett, ami pontot mentett a csapat számára. A norvégnek ez már a hatodik találata volt ebben a szezonban, nála többször csak Owen volt eredményes.
Geremi (kameruni, Middlesbrough): A Boro idegenben nem számít a legeredményesebb csapatok közé, ám most a Liverpool ellen mégis pontot tudott rabolni. Ez leginkább a kameruni focistának volt köszönhető, aki amellett, hogy parádés szabadrúgásgólt szerzett, elképesztő mennyiséget futott, rengeteg labdát szerzett, egyszóval remek teljesítményt nyújtott.Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárda az első félidőben csak szenvedett a Betis ellen, a szünet után azonban hírnevének megfelelően futballozott, és különösen Zidane-nak ment jól a játék. A francia világklasszisnak szinte egyetlen rossz megmozdulása sem volt, szerzett egy remekbeszabott találatot, és a meccs vége felé arra is volt energiája, hogy trükközgessen egy kicsit.Valéry Mezague (francia, SC Montpellier): A francia bajnokság kiszámíthatatlanságát jól jelzi, hogy a korábban tíz mérkőzés óta nyeretlen Montpellier a múlt héten két bajnokin is győzni tudott, ráadásul a hét végén az élcsapatnak számító PSG otthonában diadalmaskodott. A fővárosban a mindössze húszesztendős Mezague volt a főszereplő, aki kétszer is bevette a párizsiak kapuját.Edú (brazil, Celta Vigo): A vigói együttes a Mallorca otthonában szinte csatárok nélkül lépett pályára, ám így is nyerni tudott, köszönhetően annak, hogy a brazil támadó középpályás, Edú magára vállalta a gólszerzés feladatát. A focista előbb fejjel volt eredményes, majd egy egyéni akció után talált be.
Robin van Persie (holland, Feyenoord): A rotterdami együttes fiatal balszélsője aligha felejti el az elmúlt egy hetet. Előbb megszerezte pályafutása első találatát a holland bajnokságban, majd a kupában öt gólt ért el az Apeldorn ellen, végezetül a hét végén az Ajax Amsterdam elleni rangadón is eredményes tudott lenni, és a Feyenoord ennek a találatnak köszönhetően játszott döntetlent a nagy rivális otthonában.Mohamaddou Idrissou (kameruni, Hannover ’96): A Bundesligában a kiesés ellen küzdő Hannover együttese sokak szerint az egyik legtámadóbb felfogásban játszó csapat Németországban, ám pocsék helyzetkihasználása miatt csak a tabella alsó felében szerepel. Ebben elsősorban Idrissout tartották ludasnak, de a kameruni támadónak a hét végén a Nürnberg ellen majdnem minden bejött, 25 perc alatt mesterhármast ért el, és ezzel törlesztett valamennyit a korábbi kihagyott helyzetekért.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)