Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli magyar csapatok sorozatban játsszák törökországi és ciprusi edzőmeccseiket. A ciprusi edzőtáborban hétfőn az MTK és a ZTE lépett pályára, míg az Újpest Antalyában tudta le az aznapra "kirendelt" kilencven percét. A kék-fehérek Rotor elleni meccsén az MTK gólját Zubanovic szerezte, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a jugoszláv játékost szerződtesse Egervári Sándor, ellenben a brazil Da Silva a Hungária körúton folytatja a pályafutását.

Időrendi sorrendben először a bajnok Zalaegerszeg meccselt a koreai bajnokság aranyérmesével, az LG együttesével s az első félidőben még senki sem gondolta volna, hogy a zalaiak sima vereséget szenvednek. Faragó mutatós góljával - a center távolról a kapus feje felett ívelt a hálóba - ugyanis a Zete szerzett vezetést, ám szünet után a koreaiak átszaladtak Bozsik Péter együttesén. A magyar csapat mentségére szól, hogy a válogatottal a szerdai bolgárok elleni fellépésre készülő Urbán, Kenesei, Molnár Balázs trió, valamint a sérült Vincze Ottó nélkül lépett pályára.

Gera nem játszhat Bulgária ellen/sport/magyarfoci/20030209gera.html

Ezután és ugyancsak Cipruson az MTK meccselt az orosz Rotor Volgográd ellen, s Egervári Sándor legénységét eleve óvatosságra intette a Ferencváros előző napi találkozója a szintén orosz Torpedo Moszkváva, amikor is a zöldek közül Zováth súlyosan, Gera néhány napra kidőlve, Gyepes pedig könnyebben sérült meg. Ez ügyben a kék-fehérek ugyan megúszták a kilencven percet, ám az eredmény (1-2) már nem tölthette el ilyen elégedettséggel a szakmai stábot. Igaz, a válogatott Zavadszky, Füzi valamint az utánpótlás együttessel készülő Horváth Levente, Czvitkovics Péter, Juhász Roland továbbá a sérült Komlósi igencsak hiányzott az oroszok ellen.

Ferenczitől függ a brazil csatár sorsa az MTK-nál/sport/magyarfoci/20030206ferenczitol.html

Az MTK gólját egyébként Zubanovic szerezte, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a jugoszláv játékost szerződtesse a kék-fehér egyesület, ellenben a brazil Da Silvát igen. Mindezt Fülöp Ferenctől, az MTK klubigazgatójától tudtuk meg, akit Cipruson értünk utol: "A szakmai stáb döntött, a nálunk próbajátékon lévő futballisták közül a brazil Da Silvát szerződtetjük, s örömmel közölhetem, hogy Ferenczi István sem igazol külföldre, így csatárposzton Egervári Sándornak megnőtt a választása lehetősége" - mondta Fülöp Ferenc.

Törökországban, azon belül is Antalyában, az Újpest eredetileg az osztrák harmadik ligás Blau Weiss Linz ellen futballozott volna, ám az említett gárda ellen utóbb mégis a Siófok lépett gyepre, míg a lilák a szintén osztrák Interwetten ellen tudták le edzőmérkőzésüket. A balatoni gárda a sérült Schultz Leventét nélkülözve, Kovács Péter révén egy tizenegyest, valamint számtalan ziccert elhibázva gól nélküli döntetlenre végzett alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, ugyanakkor az Újpest a papírformának megfelelőn 4-0-ra intézte el a második ligás Interwettent. A liláknál Tokody Tibor folytatta a januárban megkezdett gólerős játékát, a nyáron a cseh élklubhoz, a prágai Sparta együtteséhez igyekvő újpesti csatár duplázott, a további találatokon pedig Horváth Ferenc és Simek Péter osztozott.

A mutatott játékkal Szabó András elégedett lehetett, azzal már korántsem, hogy az eredetileg eltervezett, Henryk Kasperczak által irányított lengyel Wisla Krakkó és a litván válogatott elleni fellépés elmaradhat. A lila-fehér vezetők persze most azon dolgoznak, hogy ellenfelet találjanak az együttesnek, ami - lévén hogy mostanság sok külföldi csapat edzőtáborozik Antalyában - nem reménytelen vállalkozás.

Bánki József