Vágólapra másolva!
Nem sokkal a brazil labdarúgó-válogatott Kuangcsouba érkezése előtt egy ismeretlen telefonáló bejelentette, hogy bombát rejtett el a város repülőterén. Szerencsére amikor a világbajnok együttes gépe landolt, a tűzszerészek már befejezték az épületek átvizsgálását, "természetesen" nem találtak semmit, így a fogadóbizottság hamisítatlan latinos műsorral kedveskedhetett az érkezőknek.

A korábbi hírek arról számoltak be, hogy a brazilok egy és negyed millió dollárt kapnak a vendégszereplésért. A két együttes a koreai-japán közös rendezésű vb-n is találkozott, a csoportmérkőzések során a dél-amerikaiak 4-0-ra nyertek.

A magyar idő szerint szerdán 11.45-kor kezdődő barátságos mérkőzésen mindkét válogatott kispadján új szakvezető ül majd: a hazaiakat a holland Arie Haan, míg a vendégeket Carlos Alberto Parreira irányítja, igaz utóbbinak ez lesz a harmadik premierje. Legutóbb az 1994-es világbajnokság megnyerése után távozott posztjáról, ahova január 8-án tért vissza.

A kínaiak szövetségi kapitánya szerint csapata súlyos vereséget szenvedhet: "Biztosan kikapunk" - nyilatkozott még hétfőn a holland szakember. "Nem ez a megfelelő időpont ahhoz, hogy egy ilyen tudású ellenféllel mérkőzzünk." Az ötvennégy éves Haan úgy véli, játékosai katasztrofális állapotban vannak a téli szünet után. Ezt mutatja, hogy a hétvégén mindössze gól nélküli döntetlenre futotta a válogatott erejéből a másodosztályban utolsó előtti Kuangcsou ellen. A kapitány komoly ellenállással találkozott, mert a felkészülés során napi három edzést akart tartani. Jellemző példa, hogy amikor egy tréning során a 3000 méteres futás után még egyszer kérte a futballistákat a táv teljesítésére, értetlen tekintetet meredtek rá.

A brazil válogatottal Kínában tartózkodó Gilberto Silva már a "második hazájára", Angliára gondol, ugyanis játszani akar az FA-kupa nyolcaddöntőjének Manchester United - Arsenal szuperrangadóján, annak ellenére, hogy edzője nem tervezi ezt. "Kipihenem magam szombatig, csak egy esetleges sérülés jelenthetne akadályt. Nagyon fontos lesz ez a találkozó, így ha egészségesen térek vissza Angliába, akkor Arséne Wenger mindenképpen számíthat rám. Nem szeretnék felmentést kérni" - érvelt a világbajnok középpályás.