Vágólapra másolva!
Jelenleg nyolc olasz játékos keresi a kenyerét az angol élvonalban, ám ez a szám a nyáron tovább nőhet, hiszen több Premiershipes gárda is szívesen erősítene a Serie A-ból. A Newcastle United a múlt héten megfigyelőket küldött a Lazio-Torino bajnokira, míg a szerdai Olaszország-Anglia utánpótlás-válogatott meccsen több egyesület is árgus szemekkel nézi majd a Modena támadóját, Giuseppe Scullit.

Az olasz futballisták szerződtetése a kilencvenes évek közepén meglehetősen divatos volt a Premier League csapatainak körében: a sort Gianfranco Zola nyitotta, aki hamar a Chelsea kulcsembere lett, és a többi egyesület is követte a londoniak példáját. Eleinte csak ismert, nemzetközi szinten is sztárnak számító taljánok érkeztek (Vialli, Di Matteo, Casiraghi), de mostanában inkább az a jellemző, hogy fiatal feltörekvő focisták érkeznek Olaszországból Angliába. A Chelsea például még ifistaként igazolta le Samuel dalla Bonát (igaz, ő azóta már visszatért Itáliába), de a tavaly nyáron a Middlesbroughba szerződött Massimo Maccarone is az utánpótlás-válogatottban hívta fel magára a figyelmet.

A hírek szerint ez utóbbi trend folytatódhat a nyáron, hiszen a Newcastle a minap megfigyelőket küldött a Torino Lazio elleni bajnokijára, és a legvalószínűbb az, hogy Bobby Robson a 22 esztendős Paolo Castellini teljesítményére volt kíváncsi. A balhátvéd második idényét tölti a Bikáknál, az előző szezonban a gárda egyik legjobbja volt, és ebben a pontvadászatban sem lehet panasz a teljesítményére.

Woodgate a Szarkáknál folytatja/sport/focivilag/20030130ujabb1.html

A Szarkáknál már a téli átigazolási időszakban felmerült egy olasz védő szerződtetése, akinek a nevét akkor nem hozták nyilvánosságra, és a klub végül senkit sem igazolt Olaszországból, hanem a Newcastle hátvédjét, Jonathan Woodgate-et vette meg, de most úgy tűnik, hogy a nyáron mégis csak hozzájuk kerülhet egy talján bekk Castellini személyében. A Torino játékosa ráadásul nem csak a védelem, hanem a középpálya bal oldalán is bevethető, amely poszton jelenleg a francia Laurent Robert szerepel, de Robson szeretné, ha lenne egy vetélytársa, illetve alternatíva a számára - a gall ugyanis meglehetősen heves vérmérsékletű, és gyakran állíttatja ki magát.

A héten megrendezésre kerülő Olaszország-Anglia utánpótlás-válogatott mérkőzés további lehetőség lehet az angol egyesületek számára, hogy kiszemeljenek maguknak néhány talján tehetséget, és az máris bizonyos, hogy a Modena támadóját, Giuseppe Scullit több klub is árgus szemekkel figyeli majd. A támadó, aki ebben a szezonban eddig négyszer volt eredményes, korábban a Blackburn Rovers és a Sunderland érdeklődését is felkeltette, és a Fekete Macskák megfigyelője biztosan ott lesz a mérkőzésen. Sculli egyébként hivatalosan a Juventus labdarúgója, csak kölcsönben szerepel a Modenában, vagyis megszerzése nem lenne egyszerű, ám mivel a torinói gárda kiváló csatárokkal rendelkezik, így elképzelhető, hogy a nyáron jó pénzért (a hírek szerint közel 2,5 millió euróért) eladnák őt, akár Angliába.