Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy a sorozatos sérülések miatt rövidesen befejezi sikerekben gazdag pályafutását Peter Schmeichel, a futballvilág egyik legnépszerűbb kapusa. A Manchester City 39 éves hálóőre jelenleg éppen a lábával bajlódik, emiatt nem játszhatott vasárnap egykori klubja, a Manchester United ellen.

"Egyre idegesítőbb a helyzet, hiszen hetek óta fáj a lábam. Pedig, ha folyamatosan egészséges lennék, akkor a következő szezont is vállalnám. Mostanában csak orvosi kezelésekre járhatok, s ez egyre jobban aggaszt. Amennyiben nem javul rövid időn belül a helyzet, akkor alaposan el kell gondolkodnom a folytatáson" - mondta a dán kapus.

Schmeichelt nem véletlenül bántja jelenlegi állapota, mert néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy a következő szezonra is szívesen látnák a Manchester Citynél.

Schmeichel 129 alkalommal szerepelt a dán válogatottban, s 1992-ben Európa-bajnok lett. Pályafutása kiemelkedő éveit 1991 és 1999 között a MU-nál töltötte, többek között öt bajnoki címet s három FA-kupát nyert, valamint 1999-ben BL-t is.

Ezután a Sporting Lisboát erősítette, s 2001-ben tért vissza a szigetországba, az Aston Villához. Innen szerződött tavaly az élvonal egyik újoncához.