Vágólapra másolva!
A Bundesliga 21. fordulójában a Bayern München-1860 München bajor derbin mutatott káprázatos játéka és három gólja után Mehmet Schollt újra a válogatottba követeli Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke. A 24 válogatottsága alkalmával 3 gólt szerzett Scholl a tavalyi világbajnokság után – amelyen sérülése miatt nem tudott részt venni - visszavonult a válogatottságtól.

Az 1970. október 16-án, Karlsruhéban született Scholl, az 1996-os Európa-bajnok együttes és a 2001-ben Bajnokok Ligáját nyert Bayern München tagja pontosan az a fajta technikás, ügyes labdarúgó, aki olyannyira hiányzott múlt szerdán a német válogatottból, amikor Rudi Völler gárdája 3-1-re simán kikapott Spanyolországtól Mallorca szigetén.

"Scholl leginkább Luis Figóra emlékeztet engem. A német válogatott nincs abban a helyzetben, hogy egy ilyen klasszist nélkülözzön" - mondta Franz Beckenbauer. Völler nem zárja ki a visszatérés lehetőségét: "Magamtól is rájöttem, hogy Mehmetre szükségem lehet, de azért köszönöm Beckenbauer figyelmeztetését. Személyesen el kell beszélgetnem Scholl-lal, mert természetesen az a legfontosabb, hogy neki is legyen kedve a játékhoz" - mondta a csapatfőnök.

Maga Scholl különös nyilatkozatot adott a szombati müncheni derbi után: "A gólok és a győzelmek nagyon sokat jelentenek, de pillanatnyilag van ennél fontosabb dolog is. Például az, hogy a béke megmaradjon. Nagyon boldog vagyok, hogy Németországnak elég ereje van ahhoz, hogy ellenálljon az amerikai nyomásnak."

Ch. Gáll András