Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban hazaérkezett egy hetes törökországi edzőtáborozásáról az Újpest együttese, s hétfőtől a lila bázison, azaz a Megyeri úton folytatják a felkészülést Kovács Zoltánék. A tavaszi idényt a harmadik helyről folytató gárda az antalyai túrán két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, de ennél is fontosabb, hogy jó talajú pályákon és kellemes időjárásban tréningezhettek a játékosok.

"Összességében jól sikerült a felkészülésünk Antalyában. Nagy iramú mérkőzéseket játszottunk, de ami ennél is lényegesebb, egy héten keresztül végre füvön edzhettünk. A korábbi hetekben ugyanis idehaza jeges, fagyott talajon csupán futótréningeket tarthattunk, Antalyában viszont minden lehetőség adott volt a taktikai és technikai elemek gyakorlására. Örömmel tapasztaltam azt is, hogy a néhány napos együttlét alatt a srácok is közelebb kerültek egymáshoz, azaz a csapategységet illetően is hasznos volt a törökországi táborozásunk. Éppen elegendő az egyhetes túra, mivel ez még a tűréshatáron belül van, ilyenkor még nem alakulnak ki feszültségek az összezártság miatt" - mondta törökországi edzőtábor hasznosságáról, a csapaton belüli hangulatról Szabó András, az Újpest vezetőedzője.

Hajrá lilák, hajrá UTEhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

"A csapat játékával elégedett vagyok, a helyzetkihasználással már kevésbé, s ez főként az utolsó, a koreai Taejang elleni 1-0-ra elveszített meccsünkön volt feltűnő. A grúz bajnok, Torpedo Kutaiszi 4-1-es legyőzésekor viszont ez ügyben is bizonyítottak játékosaink. Szerencsére zömében a sérülések is elkerülték a társaságot, Tokody ugyan kisebb húzódást szenvedett, ám remélem, a bajnoki rajtra ő is bevethető állapotba kerül. Addig folytatjuk a csapatépítést, taktikailag pedig az úgynevezett előre-futballra szeretnénk berendezkedni, elvégre Újpesten komoly hagyománya van az attraktív, támadó stílusnak" - értékelt a Vöri becenévre hallgató tréner.

Bánki József