Vágólapra másolva!
A Werder Bremen gyenge bajnoki eredményeinek tükrében némileg meglepő, hogy Thomas Schaaf vezetőedző hetek óta mellőzi Lisztes Krisztiánt. A magyar középpályással a soraiban ugyanis a zöldek ősszel a harmadik helyen végeztek, tavasszal viszont - Lisztes nélkül - mindössze egy pontot szereztek az eddigi négy fordulóban. Thomas Schaaf vezetőedző megígérte a magyar játékosnak, hogy a hét végi, Cottbus elleni mérkőzésen mindenképpen játéklehetőséget kap.

- A jelek szerint az első négy-öt körben hagyományosan pihentetik, hiszen tavaly is a hatodik forduló tájékán stabilizálta a helyét a csapatban - vetettük fel Lisztes Krisztiánnak.
- A jelek valóban erre utalnak, ám azért ez tévhit. Legalábbis szerintem tudtam volna segíteni a csapaton az elmúlt hetekben is. Ebben biztos vagyok.

- Ezt jelezte az edzőjének is?
- Igen, méghozzá éppen a napokban. Kiderült, hogy nem egyezik a véleményünk, mivel szerinte négy-öt meccsre van szükségem a formába kerüléshez, én azonban erre azt feleltem, jó erőben érkeztem vissza az alapozásra, azóta pedig a játékomra sem lehetett panasz. Tény, a felkészülési időszakban, a többiekkel együtt, fáradtan mozogtam, majd Hamburgban kezdőként léphettem pályára, mégis kikaptunk, ugyanakkor az is fehér-feketén bebizonyosodott, nélkülem mindössze egy pontot szereztünk tavasszal.

- A trénerrel való beszélgetés hangvétele nem mérgesedett el?
- Egyáltalán nem. Normális hangnemben zajlott a beszélgetés, Thomas Schaaf végig korrekt volt, sőt örült, hogy én kezdeményeztem ezt a találkozást. Elmondta, hogy ő is látja, miszerint egyre jobb formába kerülök, s a Cottbus elleni hét végi bajnokin biztosan játszom majd. Egyébként hangsúlyoztam az edzőnknek, a világért sem akarom kritizálni a döntéseit, csupán szerettem volna tisztázni, ha valamilyen személyes problémája van velem. Schaaf megnyugtatott, semmilyen gondja nincs velem, továbbra is bízik bennem.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20030215abundesliga.html

- Az említett Cottbus elleni bajnokin mennyire feszíti majd a bizonyítási kényszer?
- Inkább a dac dolgozik bennem, hiszen a Bundesligában állandóan bizonyítani kell. Egyébként egy védekezésre berendezkedő Cottbusra számítok, s vigyáznunk kell a kontráikra is. Nehéz lesz feltörni Lőw Zsolték betonvédekezését, de remélem, a brazil Ailton megvillan egyszer-kétszer, és begyűjtjük a három pontot. Elvégre most nincs más választásunk, kötelező nyernünk.

- Talán nem véletlenül említette Ailtont, hiszen, ha jól tudom, korábban megesett, hogy éppen a brazil "dumálta" be a csapatba?
- Egyszer ez is előfordult, de fordítva is. Valóban jó barátságban vagyunk, mindenben támogatjuk egymást. Remélem, ez a pályán a Cottbus ellen gólokban is megnyilvánul majd.

Bánki József