Társoldalunk:

A Barca újabb BL-rekordra készül

A szerdai játéknap legnagyobb kérdése az, hogy a B csoportban melyik együttesnek sikerült némi előnyt szereznie, itt ugyanis féltávnál három csapat (Arsenal, Ajax, Valencia) is ugyanannyi ponttal rendelkezik. A másik kvartettben a Barcelona egy esetleges idegenbeli győzelemmel az Inter ellen újabb rekordot dönthet meg, de persze ehhez a milánóiaknak is lesz egy-két szava.

SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

A katalán együttes a jelenlegi kiírásban az összes meccsét megnyerte az európai kupaporondon, ami 11 mérkőzést jelent, márpedig erre, vagyis hogy egy csapat egymás után 11 meccset nyerjen a nemzetközi színtéren, eddig csak egy gárda volt képes, mégpedig az Ajax Amsterdam az 1987-88-as KEK-ben.

A Barca egy milánói győzelemmel ezt a rekordot döntené meg, és nem mellékesen két fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt bejutna a legjobb nyolc közé. A spanyol csapat immár a bajnokságban is remekel, és megújult önbizalommal utazhat el Milánóba, ahol azonban nem az ideális összeállításban lép majd pályára: Marc Overmars sérülés miatt hiányzik majd, míg Juan Pablo Sorín pedig ebben a szezonban a Lazióval már szerepelt az európai kupában.

Internazionale - Barcelona
Milánó, 20.45
Newcastle - Leverkusen
Newcastle, 20.45
A holland középpályás helyét Thiago Motta, míg az argentin bekk pozícióját Gabri foglalhatja el. A másik oldalon a csatársorban Héctor Cúper mesternek nem sok választási lehetősége van: Recobát Barcelonában kiállították, és eltiltását tölti, Batistuta Sorínhoz hasonlóan nem jogosult a szereplésre, Ventola és Crespo pedig sérült, vagyis elöl csak Vieri és Kallon maradt.

A védelem összeállítása sem egyszerű: Iván Córdoba eltiltás maitt nem játszhat, Marco Materazzi pedig izomsérüléssel bajlódik, bár ő lehet, hogy vállalni tudja a játékot. Ha nem, akkor Fabio Cannavaro partnere a védelem tengelyében a paraguayi Carlos Gamarra lehet, a bal oldalon pedig Francesco Coco játszhat.

A csoport másik mérkőzése tulajdonképpen csak a Newcastle számára fontos, a Leverkusen ugyanis inkább a bajnokságra koncentrál, annál is inkább, mert a BL-ben már csak matematikai esélye van a továbbjutásra. Ennek megfelelően a gyógyszergyáriaknál jó néhány kulcsember megint pihenőt kap, várhatóan Bernd Schneider, Dimitar Bebatov, Juan és Daniel Bierofka sem lép pályára, ráadásul Hanno Balitsch eltiltását tölti. Ez azt jelenti, hogy néhány, egyébként csak az amatőr csapatban szereplő focista is lehetőséget kap, mint például a felnőttek között a múlt héten bemutatkozott Braker-Hansen.

A Szarkáknak viszont létfontosságú, hogy ezen a találkozón is begyűjtsék a három pontot, hiszen csak így lehet esélyük arra, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé. Javítja a hazaiak kilátásait, hogy eltiltása lejártával visszatér az együttesbe a csapatkapitány Alan Shearer, igaz, az ugyancsak eltiltott Craig Bellamy még mindig nem játszhat. A középpályáról Jermaine Jenas és Nolberto Solano hiányzik majd sérülés miatt, így a fiatal skót Brian Kerr is bemutatkozhat a Bajnokok Ligájában.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK