Vágólapra másolva!
A Manchester United a Juventus idegenbeli legyőzésével a minap nagy bejutott a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé, a hét végén a Ligakupa döntőjében lép pályára a csapat, és még a bajnoki aranyért is versenyben van, ám egy ilyen profi klubnál már most gondolnak a következő szezonra is. A hírek szerint a MU Olaszországból erősíthet a nyáron, és a kiszemeltek között a Juve középpályása, Mauro Camoranesi, valamint a Parma csatára, Adriano áll, akiért cserébe Ryan Giggset adhatják az Internek.

Nem tévedés, a Parmában futballozó brazil támadó ügyében a milánóiakkal kell tárgyalni, hiszen Adriano játékjoga csak félig van a pármaiak tulajdonában, a másik fele az Interé, amelynek ráadásul elővásárlási joga van a futballistára. A milánóiak a hírek szerint eredetileg szerették is volna végleg megszerezni a focistát (mindez nyolcmillió fontjukba kerülne), de elképzelhető, hogy a támadó a következő szezont mégsem a San Siróban, hanem az Old Traffordon kezdi majd. A Vörös Ördögök ugyanis érdeklődnek a brazil játékos iránt, aki ebben a szezonban eddig tíz gólt szerzett a Serie A-ban, és játékstílusa tökéletesen beleillene a Premier League-be, hiszen szambafutballista létére rendkívül erőszakos, kiváló fizikai adottságait remekül kihasználja, és a fejjátékára sem lehet panasz.

A Manchester Unitednél már a szezon közben is előszeretettel emlegették, hogy a csapatnak elsősorban egy csatárra lenne szüksége, hiszen ebben a csapatrészben nem túl nagy Alex Ferguson választéka: Ruud van Nistelrooy, Ole-Gunnar Solskjaer és Diego Forlán áll a rendelkezésére ezen a poszton, akik közül Forlán az esetek többségében csak csereként kap lehetőséget. Nem csoda, hogy a tréner hol Paul Scholest, hol pedig Ryan Giggset használta Van Nistelrooy mellett a támadósorban, váltakozó sikerrel. A két, alapjában véve középpályásnak számító labdarúgót azért is tolta fel a csatársorba, mert a középpályán viszont a bőség zavara állt elő, különösen Roy Keane felépülése óta.

MU-parádé Torinóban/sport/focivilag/bl/20030225blnegyeddontos.html

A Juve elleni BL-meccsen azonban Keane a középhátvéd szerepkörében játszott, mégpedig kiválóan, és sokak szerint a csapatkapitány számára ez lehet a jövő útja, hiszen így Scholes vagy Butt is állandó játéklehetőséghez juthatna. Úgy tűnik tehát, hogy egy igazi középcsatárra a MU-nak a nyáron mindenképpen szüksége lehet, és Adriano éppen a megfelelőnek tűnik a klub számára, különösen, hogy őt minimális befektetéssel is meg lehet szerezni - az Inter elnöke, Massimo Moratti ugyanis állítólag mindenbe belemenne annak érdekében, hogy szerződtesse a manchesteriek szélsőjét, Ryan Giggset.

Egy másik játékos, akinek a játékjoga "felesben" van a jelenlegi klubjánál, nem más, mint az argentinből olasszá avanzsált Mauro Camoranesi, aki ugyan a Juventus színeiben kergeti a labdát, de regisztrációja részben még mindig volt klubjánál, Hellas Veronánál van.

A veronaiak elnöke, Giambattista Pastorello szerint a Juve még mindig nem tette meg ajánlatát a játékjog másik feléért a Hellasnak, ami akár veszélyes is lehet a torinóiak számára, mert ha túl sokáig várnak, akkor egy másik egyesület megelőzheti őket. Camoranesi ugyanis igen csak jól teljesített ebben a szezonban, és több sztárklub figyelmét is felhívta magára, többek között a Manchester Unitedét is.

Amennyiben a Juve és a Verona a szezon végéig nem tud megegyezni, akkor az olasz szövetség fog dönteni az ügyben, mégpedig úgy, hogy mindkét egyesülettől ajánlatot kér, és a magasabb ajánlatot tévő csapat szerzi meg a focistát. Vagyis ha egy harmadik gárda is meg szeretné szerezni Camoranesit, akkor csak a Veronával kell egyeztetnie, és kisegítenie a Hellast abban, hogy a Juve fölé ígérhessen - hogy aztán rögtön meg is vegye a veronaiaktól.

A zuhanyhíradó szerint a MU is ezen mesterkedik, persze nagy kérdés, hogy ha valóban leigazolnák az olasz-argentint, akkor melyik poszton vetnék be: Camoranesi ugyanis a középpálya jobb oldalán érzi a legjobban magát, vagyis ugyanott, ahol David Beckham.