Társoldalunk:

Spanyol, angol, olasz versenyfutás a BL-ben

Két forduló van hátra a második BL-csoportkörből, két csapatnak sikerült biztosítani a helyét a legjobb nyolc között. Szokás szerint spanyolok, angolok és olaszok viszik a prímet, könnyen lehet, hogy senki sem zavarja majd köreiket. A legutóbbi játéknapon kevés gól és egy vaskos meglepetés született, a B csoportban még bármi megtörténhet. Folytatás két hét múlva.

Minden különösebb gond nélkül megeshet, hogy kizárólag spanyol, angol és olasz csapatok kerülnek a legjobb nyolc közé. Egy-egy angol és olasz ugye már páholyban a hibátlan Manchester United és a Milan révén, briték negyeddöntőbe várják még a Newcastle és az Arsenal gárdáit is. Itáliában a Juventus, az Inter és a Roma, Ibériában a Real Madrid, a Barcelona, a Deportivo és a Valencia sikeréért szorítanak, szoríthatnak.

Ami a legvalószínűbb akkor, ha csak az említett három nemzet csapatait vesszük figyelembe, hogy az A csoportból a Barca és az Inter, a B-ből az Arsenal és a Valencia, a C-ből a Milan és a Real, a D jelű négyesből pedig a MU és a Juventus megy tovább. Ez esetben tehát három-három spanyol és olasz, valamint két angol alakulat folytatná, már egyenes kieséses rendszerben. Akik még szintén spanyolok, olaszok vagy angolok és beleszólhatnak: a Newcastle (A), a Roma (B) és a Deportivo (D).

És akik még beleszólhatnak, bele is akarnak és van is esélyük, az a B csoportban pillanatnyilag vezető holland Ajax, a C-ben a német Dortmund, a D-ben a svájci Basel. Koeman fiai még veretlenek, roppant szervezetten és fegyelmezetten játszanak, még Amszterdamban a Valencia ellen, zárás Rómában. Sammer tanítványai fogadják még a Lokomotivot és mennek Milánóba. Yakinékra egy manchesteri kirándulás vár, majd a Juvét látják vendégül.

Tavaly a legjobb nyolcba a következő csapatok jutottak: MU, Bayern, Barcelona, Liverpool, Real Madrid, Panathinaikosz, Leverkusen, Deportivo. Azaz három spanyol, két-két angol és német, no meg egy görög. Sehol egy olasz. Az idei mezőnyből egy évvel ezelőtt a Roma, az Arsenal és a Juventus bukott el a célegyenesben.

[origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK