Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóin három magyar játékos is pályára lépett, ám csak egynek volt szerencséje. A Hertha, bár Király Gábor remekül védett, balszerencsés módon alulmaradt a Boavistával szemben (a két sárgát gyűjtő Dárdai Pál nem játszotta végig a meccset). A Denizlisporban a sérült Kabát nem lépett pályára, ott volt viszont a portói kezdőcsapatban Buzsáky Ákos: a két csapat párharcából a portugál együttes jött ki győztesen. A pálya fagyott talaja miatt elhalasztották a Wisla Krakow-Lazio mérkőzést.

Az első csütörtöki UEFA-kupa találkozón a török Besiktas magabiztos előnyt szerzett, majd a hajrában majdnem "elszórakozta" a továbbjutást a cseh Slavia Praha ellen. A török csapat a negyeddöntőben a Wisla Kraków-Lazio párharc győztesével találkozik.

Utóbbi derbit a pálya fagyott talaja miatt elhalasztották. A vendég olaszok még szerda este hivatalosan tiltakoztak az európai szövetség ellenőrénél, aki a norvég Trive Borno játékvezetővel közösen most úgy határozott: a jeges, kemény talaj veszélyeztetné a futballisták testi épségét. Érdekesség, hogy a bíró szerdán még játékra alkalmasnak találta a pályát, amelyre csütörtökön délelőtt nagy mennyiségű homokot is szórtak.

Az első meccsek eredményei/sport/focivilag/20030220egygolos.html

A mérkőzést jövő hét kedden vagy szerdán pótolják. Bogdan Basalaj, a krakkói klub elnöke nem érti, miért nem tudták megtartani az összecsapást az eredetileg kiírt időpontban. "A mi véleményünk szerint a pálya megfelelő. Nem csak a napfényes Olaszországban vagy Spanyolországban van labdarúgás, hanem például Izlandon is" - mondta mérgesen a sportvezető.

Ami pedig a többi meccset illeti: a görög AEK Athén a spanyolországi 0-0-t követően otthon nem tudott gólt lőni a Málagának, utóbbi gárda Sanchez találatával idegenben harcolta ki a továbbjutást. A Stuttgart Skóciában 3-1-re kikapott, a visszavágón a Celtic negyedórát követően pedig már 2-0-ra vezetett. A Stuttgart, bár fordított, az egygólos siker kevésnek bizonyult a negyeddöntőhöz.

A Denizlispor-Porto meccsen nem volt kérdéses, hogy ki megy tovább, ugyanis a portugálok 6-1-re nyertek az első meccsen. A törökországi derbin Kabát Péter sérülés miatt nem lépett pályára, a Porto kezdőcsapatában lehetőséget kapott viszont a bizonyításra Buzsáky Ákos, a meccs vége 2-2 lett.

A Panathinaikosz kilenc emberrel is sikeres volt, mert bár a visszavágón az Anderlecht 2-0-ra győzött, az első meccsen 3-0-ra nyertek a görögök. A Liverpool 3-0-val, kettős győzelemmel búcsúztatta az Auxerre-t.

Dárdai: Lefutballoztuk a Boavistát/sport/magyarfoci/20030221dardai.html

Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha a 85. percben kapott góllal búcsúzott az UEFA-kupa további küzdelmeitől. A német gárda a portugál Boavista otthonában szenvedett 1-0-s vereséget a nyolcaddöntő visszavágóján. Király több alkalommal remekül védett, míg Dárdai a 66. percben egy súlyos szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját és a velejáró pirosat. A távirati iroda jelentése szerint a hajrában kis híján elszabadultak az indulatok, többen ütötték, rúgták egymást, de végül nagy nehezen lecsillapodtak a kedélyek.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő visszavágó:
Besiktas (török) - Slavia Praha (cseh) 4-2 (1-0)
gól: Pancu (41.), Guiaro (61.), Dursun (66.), Ilhan (70.), illetve Dostalek (77., 11-esből), Hrdlicka (83.)
Továbbjutott: a Besiktas, 4-3-as összesítéssel.

AEK Athén (görög) - Málaga (spanyol) 0-1 (0-1)
gól:
A. Sanchez (27.)
Tj.: a Málaga, 1-0-val.

Stuttgart (német) - Celtic (skót) 3-2 (1-2)
gól:
Tiffert (38.), Hleb (75.), Mutzel (87.), illetve Thompson (13.), Sutton (15.)
Tj.: a Celtic, 5-4-gyel.

Denizlispor (török) - Porto (portugál) 2-2 (0-1)
gól: Martin (52.), Özkan (58.), illetve Derlei (43.), Clayton (87.)
Tj: a Porto, 8-3-mal.

Anderlecht (belga) - Panathinaikosz (görög) 2-0 (0-0)
gól: Jestrovic (71., 81.)
piros lap: Vokolosz (43., Panathinaikosz), Konsztantinidisz (85., Panathinaikosz)
Tj: a Panathinaikosz, 3-2-vel.

Liverpool (angol) - Auxerre (francia) 2-0 (0-0)
gól: Owen (67.), Murphy (72.)
Tj: a Liverpool, 3-0-val.

Boavista (portugál) - Hertha (német) 1-0 (0-0)
gól: Avalos (85.)
piros lap: Anunciacao (81.), illetve Dárdai (66.)
Tj: a Boavista, 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.

A negyeddöntő párosítása:
Besiktas - Wisla Kraków vagy Lazio
Málaga - Boavista
Celtic - Liverpool
Porto - Panathinaikosz

Az első mérkőzéseket március 13-án, a visszavágókat 20-án rendezik.