Társoldalunk:

Dyer hűségnyilatkozatot tett a Szarkák mellett

Kieron Dyer, az angol futball egyik legnagyobb tehetsége a The Sun című londoni lapnak adott nyilatkozatában hitet tett klubja, a Newcastle United és szeretett menedzsere, Bobby Robson mellett. "Amíg élek, a Szarkák játékosa leszek, nem érdekelnek a borsos olasz ajánlatok sem" - jelentette ki a 13-szoros angol válogatott középpályás.

"Newcastle álmaim városa, a United pedig álmaim csapata, itt akarok élni és játszani" - mondta a 24 éves, 170 centis, ipswichi születésű labdarúgó, aki négy éve került szülővárosa csapatából 6,5 millió fontért a Szarkákhoz. "Miért hagynám ott a barátaimat, ezeket a fiatal srácokat, pont most, amikor a nagycsapattá válás küszöbén vagyunk?"

A Geordie-régió reprezentatív klubja a leedsi Jonathan Woodgate megszerzésével utolsó "fehér foltját" is megszüntette a játékoskeretnek, a világ egyik legjobb centerhalfja olyan sztárok mögött védekezik, mint Alan Shearer, Craig Bellamy, Laurent Robert, Nolberto Solano, Hugo Viana, Gary Speed.

"Tudom, hogy még semmit sem értünk el, de meg kell szereznünk az első két hely valamelyikét, s aztán jövőre cél a bajnoki cím" - folytatta Dyer.

"Amikor hazai pályán, február 9-én a St. James' Parkban 1-1-es döntetlent játszottunk a bajnok Arsenallal, és az utolsó fél órában tíz emberrel küzdöttünk, Jermaine Jenas és jómagam álltunk szemben két világbajnok sztárral, Vieirával és Piresszel a középpálya tengelyében. Szerintem nagyon jól álltuk a sarat. Na, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy az Arsenal sem legyőzhetetlen. Az utolsó öt-hat fordulóban mutatott játékunk alapján annyira megnőtt az önbizalmunk, hogy már senkitől sem tartunk."

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK