Vágólapra másolva!
Ausztriában a magyarok grazi derbijén a GAK 5-0-ra lemosta a Sturmot, Skóciában nehezen nyert a Celtic és a Rangers, Matthäus kettős győzelemmel debütált új klubja, a szerb és montenegrói Partizan Beograd kispadján. Törökországban a Besiktas a hét közben 4-2-re legyőzte a Slavia Prahát az UEFA-kupában, a hét végén pedig 7-3-ra verte a Göztepe Izmirt. Futball a topligákon kívül.

A sógoroknál városi rangadót rendeztek a hét végén, azonban a modern időknek megfelelően nem Bécsben, hanem Grazban, hiszen az elmúlt években a grazi együttesek jelentették az osztrák labdarúgás krémjét.

A Sturm színeiben két magyar focista, Korsós György és Szabics Imre is a kezdő tizenegyben kapott helyet, míg a Grazer AK-nál Halmosi Péter csak kispados volt, és nem is cserélték be, mégis ő örülhetett a legjobban honfitársaink közül. A GAK ugyanis valósággal a földbe döngölte ellenfelét, és a 113. gráci derbin 5-0-s győzelmet aratott. Ilyen nagy különbségű eredményre utoljára 1961-ben volt példa, amikor a Vörösök 6-1-re diadalmaskodtak, és ezzel az örökmérleg is a GAK felé billent, hiszen a Sturm eddig 37-szer, míg ellenfele 38-szor tudott nyerni a helyi rangadón.

A mérkőzés alaphangját Szabicsék kapusának, Heinz Webernek a hatalmas hibája adta meg, a portás ugyanis a kilencedik percben egy hazaadást követően odaajándékozta a labdát az ellenfél csatárának, Ronald Brunmayrnek, akinek nem volt nehéz dolga megszereznie a vezetést. Tíz perccel később már 2-0 volt az állás a GAK javára, és a Sturm mestere, Franco Foda fél óra elteltével hiába cserélt be újabb csatárt egy védő helyére, a gárda képtelen volt helyzetet kidolgozni.

Szabics csak nyáron költözik Nürnbergbe/sport/magyarfoci/20030203szabics.html

A szünetben a súlyos sérülés miatt fél évet kihagyó, egykori válogatott támadó, Mario Haas is beállt a Sturmba, de ez sem hozott jelentős változást, sőt a GAK tovább növelte előnyét, majd az utolsó percekben megalázóvá tette a különbséget. Halmosiék ezzel az eredménnyel feljöttek a negyedik helyre, már csak egy pont a lemaradásuk a harmadik Sturmmal szemben, és az októberben kinevezett tréner, Walter Schachner irányítása alatt továbbra is menetel az együttes.