Vágólapra másolva!
A Real Madriddal kapcsolatban már majd egy éve emlegetik, hogy a királyi gárdának nem ártana megerősítenie a védelmét, hiszen ez a csapatrész a leggyengébb. A madridiak a nyáron egy középhátvéd helyett inkább egy csatárt, Ronaldót igazoltak, ám most nagy bajban vannak, Vicente del Bosque rendelkezésére ugyanis jelenleg csupán egy középhátvéd áll a fiatal Pavón személyében.

A királyi gárda a hagyományos 4-4-2-es felállásban szokott pályára lépni, és alaphelyzetben ebben a szisztémában a csapatkapitány Fernando Hierro és Iván Helguera szerepel a védelem tengelyében. Sokak szerint már ez a megoldás is a kényszer szülötte, hiszen Iván Helguera eredeti posztja szerint középpályás, és van, aki szerint vétek intelligenciáját, játéktudását a hátvédsorra "elpocsékolni".

Maga a futballista először még panaszkodott amiatt, hogy védőként kell futballoznia, de mára teljesen beleszokott a szerepkörbe, és ezen a poszton is kiváló teljesítményre képes, ráadásul képes kompenzálni Hierro viszonylagos lassúságát. Pár héttel ezelőtt aztán Hierro sérülése miatt a saját nevelésű Pavón került be a kezdő csapatba, aki ugyan hajlamos a hibákra, de annál a csapatnál, ahol a támadórészleg olyan focistákból áll, mint Ronaldo, Raúl, Figo vagy Zidane, ez bocsánatos bűnnek számít.

Igen ám, de a legutóbbi, Deportivo Alavés elleni bajnokin Iván Helguera kificamította bokáját, és a hét végi, Racing Santander elleni bajnokin szinte biztosan nem léphet pályára, de még a következő BL-meccsen a Milan ellen is kérdéses a játéka. Mivel a felnőtt csapat keretéhez tartozó negyedik középhátvéd, a tartalékok közül az első csapathoz csak a nyáron felkerült, és minimális élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Rubén is sérüléssel bajlódik, így Vicente del Bosque rendelkezésére mindössze egy középhátvéd áll Pavón személyében. A tréner így nem tehetett mást, mint hogy vasárnap meglátogatta a Real Madrid B csapatának aktuális mérkőzését, hogy megnézze: a tartalékok közül melyik focista lehet az, akit szükség esetén felhívhat a felnőttek közé a Santander elleni találkozóra.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20030301aprimera.html

A Real B jelenleg a Segunda División B első csoportjában, vagyis a harmadik vonalban szerepel, és az ötödik helyen áll, a hét végén a negyedik pozíciót, elfoglaló Zamorával játszott 1-1-es döntetlent. A meccsen a madridiaknál Angelo és César szerepelt a védelem tengelyében, és kettejük közül az utóbbinak van nagyobb esélye arra, hogy a jövő hét végén a felnőttekkel készüljön. Angelo (teljes nevén José Angel Ros González) 1983-ban született Valenciában, és még sohasem edzett együtt az első csapattal, César azonban (teljes nevén César González Navas), aki 1980 februárjában látta meg a napvilágot a spanyol fővárosban, az Osasuna elleni találkozó előtt már az első csapattal tréningezett, és Pamplonában ott is ült a kispadon.

Egy harmadik lehetőség Del Bosque számára Borja Fernández, aki már többször is a felnőttek között edzett, sőt, a Bajnokok Ligájában már pályára is lépett. Igaz, ő az utóbbi időben a Real Madrid B-ben inkább a középpályán kap szerepet, de pályafutását középhátvédként kezdte el.
Elképzelhető azonban, hogy a királyi gárda mestere mégsem a tartalékok közül húz elő valakit, hanem a középpályáról vezényel vissza valakit a védelem tengelyébe. A francia Claude Makelele az idény során egyszer már játszott ebben a pozícióban, mégpedig az Atlético Madrid elleni városi rangadón, amikor Iván Helguera piros lapot kapott, és a Realnak már nem volt több cseréje. Egyvalami azonban biztos: a nyári átigazolási időszakban a királyi gárda már aligha halogathatja tovább egy középhátvéd leigazolását.