Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Manchester United hazai pályán 2-1-ra nyert a Leeds ellen, így a Vörös Ördögök hátránya öt pontra csökkent a listavezető Arsenallal szemben (az Ágyúsok vasárnap a Charltont verték 2-0-ra, így három napig nyolc ponttal vezettek). A harmadik Newcastle - a 26. fordulóból elhalasztott mérkőzésen - kikapott a Middlesbrough otthonában.

A győzelem ellenére nem felhőtlen Alex Ferguson öröme, ugyanis a gárda ír középpályása, Roy Keane a mérkőzésen térdsérülést szenvedett, és három hetet ki kell hagynia. A csapatkapitány nem sokkal Silvestre hetvenkilencedik percben szerzett gólja után sérült meg. Kisebb erőnléti problémákkal küszködik a gólszerző Mikael Silvestre és Quinton Fortune is, rajtuk kívül a következő meccsen kétséges Juan Sebastian Verón bevethetősége is: az argentin játékmester bokája fáj, a második félidő tizedik percében le is kellett cserélni.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030306apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Sir Alex Ferguson megjegyezte: "Már éppen le akartam cserélni Silvestre-t, mert három fejese is harmatgyengére sikerült. Szerencsére negyedszerre ügyesebb volt. Most tíz napig nem játszunk meccset, a pihenőt megérdemlik a fiúk. Igaz, nyertünk, de a bajnoki cím megszerzéséhez kell az Arsenal segítsége is. Megpróbáljuk érdekesség tenni a szezon hátralevő részét."

Premiership, 29. forduló:
Manchester United - Leeds United 2-1 (1-0)
gól: Radebe (20. - öngól), Silvestre (79.), illetve Viduka (64.)

Middlesbrough - Newcastle 1-0 (0-0)
gól: Geremi (62.)

Szombaton a forduló záró mérkőzésén 16 órakor a Liverpool a Boltonnal meccsel.