Vágólapra másolva!
Rossz hírünk van a Vasas futballszerető híveinek. Kedvenc együttesük a pénteki állapotok szerint ugyanis felfüggesztés előtt áll. Ráadásul az elkövetkező napokban sem várható biztató fejlemény a felhalmozott adósságokkal küszködő piros-kékek ügyében, jóllehet, a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága folyamatosan tanulmányozza a beérkezett iratokat.

A Vasas helyzetéről és a várható ítéletről dr. Kiss György, a fegyelmi bizottság elnöke pénteken délután, a ligában rendezett ülés szünetében a következőket mondta:.

"Csütörtök óta küszködünk a Vasas ügyével, folyamatosan tanulmányozzuk a beérkezett dokumentumokat, s mivel semmiképpen sem szeretnénk elhamarkodott ítéletet alkotni, ezért minden bizonnyal csak hétfőn születik meg a végleges döntés. Természetesen korai lenne elébe menni az eseményeknek, az eddigi vizsgálataink alapján azonban a várható eredményre számíthatnak a Vasas szurkolói, vagyis a csapat játékjogának felfüggesztésére. Ugyanakkor ismételten hangsúlyoznám, a végleges döntésre feltehetőn hétfőn kerül sor" - nyilatkozta az elnök.

Az angyalföldiek szerencséje, hogy a diósgyőri pálya használhatatlansága miatt a hét végén eleve nem kellene pályára lépniük, így a csapat játékjogának felfüggesztése sem lépne érvénybe, egy hét múlva viszont már igen. Amennyiben pedig a piros-kékek négy soron következő bajnokijukat sem játszhatnák le, úgy automatikusan négy osztállyal lejjebb, a BLSZ első osztályba soroltatna a patinás egylet. A sportág berkein belül nyílt titok, ez lett az eredménye az elvesztegetetett téli hónapoknak, amikor is a Vasas labdarúgó kft. elöljárói úgy gondolták, a klubot eleve megmenti a hagyománya. Fájdalmas tévedés volt.

Bánki József