Vágólapra másolva!
Normális esetben kiemelt figyelmet érdemelne a ZTE- Debrecen találkozó a labdarúgó NB I 18. körében, hiszen ez a 90 perc a nemzetközi kupaszerepléssel kecsegtető bronzérmes helyezésről hívatott dönteni.  Igen ám, de normális szituációról felesleges beszélni, amikor FTC-Újpest derbit rendeznek az Üllői úton (m2, 18 óra), ami az utóbbi években sajnos nem a stílusos futballról, hanem a vadak portyázásairól szól.

Alaposan megadta az alaphangot a rangadó előtt a zöld-fehér ultrák keddi "nyomulása", amikor is a Fradi-ZTE kupameccs után a gyepen megkergették a vadonatúj biztonsági cég embereit, egyiküket pedig csúnyán meg is rugdalták. Az Üllői úton közleményben határolódtak el az eseményektől, ám ennél lényegesen komorabb hír, hogy csütörtökön még nem sikerült megállapodni a rendőrséggel az Újpest elleni derbi biztosításáról. Információnk szerint a rendőrség három és fél millió forintot kért a közreműködésért, amit a ferencvárosi elöljárók sokalltak, ám valószínűleg utóbbiak is belátják: nincs az az ár, ami a klubnak sok lenne az újabb botrány elkerüléséért. Így minden bizonnyal sikerül egyezségre jutni a rendőrséggel, ráadásul a BRFK vezetői nyomatékosan felhívták a két csapat vezérszurkolónak figyelmét, kőkeményen lépnek fel a randalírozókkal szemben, sőt újabb rendbontás esetén javasolják az illetékeseknek, hogy a jövőben a zöld-lila meccseket zárt kapuk mögött rendezzék.

Kevesen várják a magyar futballrajtot/sport/magyarfoci/20030306kevesen.htmlGarami József: Nagyobb megbecsülést érdemelne a futball/sport/magyarfoci/20030305garami1.htmlLipcsei szerződést hosszabbított a Fradival/sport/magyarfoci/20030305lipcsei.htmlHajrá Fradihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá lilákhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

Talán John Travolta is tátaná a száját, micsoda szombat esti láz kerítette hatalmába a két együttes híveit, jóllehet jelenleg az élen álló Fradi és a harmadik lilák között nyolc pont a különbség, ám mindez nem számít, kizárólag az aktuális fellépés. A két edző közül Garami József, a zöldek igazgatója küzd több gonddal, hiszen az alapemberek közül Gyepes és Gera sem játszhat, de sérült Jovic, Kiss György, valamint Szkukalek is, így a 35 éves rutinos Keller Józsefre vár a feladat, hogy lezárja a vendégek jobb oldalát. "A sérülések alaposan áthúzták a számításainkat, a ZTE elleni kupameccsen a mély talaj is sokat kivett a játékosokból, ráadásul az Újpest kifejezetten jó játékosállománnyal rendelkezik, kőkemény 90 percre számítok. Szurkolóink és bajnoki álmaink érdekében viszont győzelemre is" - jelentett ki Garami József a pénteki tréning után.

"Presztízscsata lesz ez a javából, játékosaink már hetek óta erre a fellépésre készülnek. A két csapat képességei nagyjából megegyeznek, ilyenkor taktikai csodafegyverrel nehéz kirukkolni, inkább a higgadtság dönthet. Remélem, hidegvérrel begyűjtjük a 3 pontot" - reagált Szabó András az Újpest vezetőedzője.

A liláknál a hárommeccses eltiltását töltő Simek, valamint a sérült Medgyesi, Posza duó hiányzik majd, míg a nagy érdeklődéssel várt rangadót a szombaton 41. születésnapját ünneplő Ábrahám Attila vezeti.

A két csapat várható összeállítása
FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog - Kriston, Lipcsei, Kapic, Keller - Penksa, Tököli, Leandro
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur - Sloncik, Tokody, Farkas B., Rósa H. - Kovács Z, Horváth F.

Bánki József