Vágólapra másolva!
Meglepően simán, 6-0-ra győzött a Hertha BSC labdarúgócsapata az 1860 München ellen, a Bundesliga 24. fordulójában, a gólokból Marcelinho és Preezt két-két találattal vette ki részét. A Bayern München 3-0-ra verte a Leverkusent, a Bremen megszerezte idei első győzelmét.

A német Bundesligában tavaly még szuperrangadóként emlegették a Bayern München-Bayer Leverkusen összecsapást, idén totónyelven szólva fix egyesre változott az esély. Utoljára 1993 decemberében fordult elő, hogy a Leverkusen pontot szerzett volna az Olimpiai-stadionban. A hazaiaknál Salihamidzic, a másik oldalon Lucio, Nowotny, Kirsten és Sebescen nem kerülhetett be a kezdőcsapatba, amely nélkülük így festett:

Bayern München: Kahn - Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu - Scholl, Jeremies, Ballack, Zé Roberto - Elber, Pizarro
Bayer Leverkusen: Butt - Balitsch, Zivkovic, Juan, Placente - Ramelow, Babic - Schneider, Bastürk, Bierofka - Neuville

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20030308abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html?pIdx=3

A találkozó úgy is kezdődött, ahogy arra a tabella alapján számítani lehetett: a 2. percben Elber kiugratta Pizarrót, a perui csatár lehagyta az anyahajóként forduló Juant, lövését Butt suta mozdulattal szerette volna kiöklözni, ám a labda átcsorgott rajta, s Juan már csak a gólvonal mögött érte utol (1-0). Húsz perc után újabb gólt szerzett a Bayern, az ötös vonalán hiába ácsorgott négy kékmezes védő is, Elber mégis betalált Butt kapujába (2-0). Pedig a gól pillanatában éppen emberhátrányban játszottak a bajorok: a megsérült Ballack helyére ugyan beállt Nico Kovac, de Ze Robertót még a partvonal mentén ápolták az orvosok. A félidő egyetlen vendég lehetőségét Schneider puskázta el, aki ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé bombázott.

A második félidőben semmit sem változott a játék képe, a Leverkusennek mozzanata sem akadt, míg a Bayern higgadt, okos játékkal tartotta a labdát, illetve a 76. percben Elber második góljával növelte is az előnyt (3-0).

A magyar kontingens csapatai közül a Hertha nagyon simán nyert az 1860 München ellen, az első félidőben Marcelinho két és Preetz találatával már 3-0-ra vezetett a Királyt és Dárdait is soraiban tudó gárda, végül 6-0-lal ütötte ki ellenfelét. A Werder Bremen is jubilált, 2003-ban, hivatalos mérkőzésen először győzött a gárda. Az áldozat a Bochum volt (2-0), Lisztes Krisztiánt a 82. percben váltotta Schulz.

Az Energie Cottbus (Lőw Zsolt csapata) a jó kezdés után ugyan Münchenben elveszítette veretlenségét, de ez szemmel láthatóan nem törte meg Eduard Geyer tanítványait. A keletnémet együttes Wolfsburgban lépett pályára, ahol ezen a találkozón mutatkozott be a hazaiak új trénere, Jürgen Röber. Ráadásul a Wolfsburgban tíz alapjátékos nem állhatott a szakvezető rendelkezésére: Petrov, Sarpei és Karhan eltiltását töltötte, Greiner, P. Madsen, K. Madsen, Akonnor, Christiansen, Franz és Effenberg pedig sérült, illetve beteg volt. A találkozón ugyan 1-0-ról még fordított a Cottbus, ám a 2-2-es félidő után a második játékrészben már csak a hazai Robson Ponte talált be (3-2). A hajrában ráadásul Lőw megkapta második sárgáját, így csapata emberhátrányban fejezte be az összecsapást.

Eredmények:
Bayern München - Bayer Leverkusen 3-0 (2-0)
gól:
Pizarro (2.), Elber (22., 76.)

Hertha BSC - 1860 München 6-0 (3-0)
gól:
Marcelinho (7., büntetőből, 35.), Preetz (26., 55.), Luizao (61., büntetőből), Jentzsch (80., öngól)
kiállítva: Stranzl (70., 1860 München)

Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
gól:
Forssell (63.)

Schalke 04 - Arminia Bielefeld 1-1 (0-0)
gól:
Vermant (90.), illetve Waldoch (57., öngól)

Stuttgart - Hamburg 1-1 (1-1)
gól:
Kuranyi (20.), illetve Mahdavikia (43.)
Kuranyi (Stuttgart) a 35. percben büntetőt hibázott.

Werder Bremen - Bochum 2-0 (0-0)
gól:
Ailton (52.), Banovic (56.)

Wolfsburg - Energie Cottbus 3-2 (2-2)
gól:
Maric (7.), Präger (30.), Robson Ponte (62.) illetve Rink (8.), Reghecampf (17., büntetőből)
kiállítva: Lőw (82.)