Vágólapra másolva!
A kiesés ellen küzdő Rayo Vallecano nagy küzdelemben legyőzte a Celta Vigo csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A másik két madridi együttesnél a szakvezetők hallatták hangjukat: Luis Aragones (Atlético) dicsérte javuló formát mutató tanítványait, míg Vicente del Bosque (Real) edzői ambíciót fejtegette. A Sociedad egy nap után újra második a tabellán, miután vasárnap 3-1-re legyőzte az Alavést.

Hatalmas meglepetésre a Rayo Vallecano labdarúgócsapata De Quintana hajrágóljával 1-0-ra legyőzte a Celta Vigo gárdáját a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A találkozót a következő összeállításban kezdték a csapatok:

Rayo Vallecano: Segura - Mario, Corino, De Quintana, Graff - Julio Alvarez, Azkoitia, Iriney, Michel - Peragón, Bolo
Celta Vigo: Cavallero - Velasco, Cáceres, Juanfran, Sylvinho - Angel, Luccin, José Ignacio - Jesuli, Edú, Gustavo López

Ahogy a spanyol tudósítások tökéletesen érzékelhetően megfogalmazták: a találkozót végig a Vigo irányította, ám a végén megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. A hazai kiscsapatot ráadásul a sérüléshullám is sújtotta, hiszen Pablo Sanz, Quevedo, Helder és Mauro sem állt a paraguayi tréner, Gustavo Benítez rendelkezésére, helyettük kényszerből került a csapatba az Azkoitia, Julio Alvarez, Michel.trió. Az első játékrészben Caceres és Junafran hagyott ki két hatalmas helyzetet, pontosabban mindkétszer Segura kapus hárított bravúrral.

A második félidőre aztán felbátorodott a madridi kiscsapat, s a cserejátékosok is új színt vittek a játékba. Előbb Cembranos lehetőségét hatástalanította Cavallero kapus, majd Peragón és Bolic is ziccert rontott. A 86. percben aztán jött a középső védő, De Quintana és találatával az utolsóelőtti helyen álló Rayo megszerezte idei hetedik (hazai pályán negyedik), győzelmét.

Madridban egyébként is nagy az öröm, hiszen szombaton az Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a Valenciát. Luis Aragones vezetőedző a vasárnapi lapokban dicshimnuszt zengett csapatáról. "A szezont figyelembe véve ezen a találkozón nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatom. A Valencia nagyszerű gárda, de mi még jobbak voltunk. Fiatal csapatom meccsről meccsre javuló tendenciát mutat, el kell hinniük a játékosaimnak, ha legjobbjukat hozzák, bárkit legyőzhetnek" - nyilatkozta a szakvezető.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030308aprimera.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020830primera.html

A Real Madrid szakvezetője, Vicente Del Bosque is hallatta hangját, s nem kis vihart kavart kijelentésével, miszerint soha nem ülne le a vetélytársak, a Barcelona vagy az Atlético kispadjára. "Ezeknél a csapatoknál nem tudom magam elképzelni. Persze, ha elhagyom a Real Madridot, azért szeretnék a futballban maradni, egy ambiciózus csapatot szeretnék irányítani. Minden a családomtól függ" - mondta a tréner a Marcának nyilatkozva, s megerősítette, hogy külföldre nem szerződne.

Primera División, 25. forduló:
Rayo Vallecano - Celta Vigo 1-0 (0-0)
gól:
De Quintana (86.)

Málaga - Athletic Bilbao 3-0 (1-0)
gól:
Dely Valdez (23.), Manu (75., 83.)

Mallorca - Betis 2-1 (1-1)
gól:
Pandiani (1., 11-esből), Lozano (50.), illetve Fernando (21.)

Recreativo Huelva - Espanyol 0-0

Sevilla - Osasuna 2-0 (2-0)
gól:
Antonito (18.), Reyes (36., 11-esből)
piros lap: Paqui (16., Osasuna)

Real Sociedad - Alavés 3-1 (3-0)
gól:
Kovacevic (17.), Nihat (38.), Karpin (43.), illetve Navarro (84., 11-esből)