Vágólapra másolva!
Rossz mérkőzés volt, viszont a hangulat magával ragadta a játékosokat is a szombati Ferencváros-Újpest rangadón. A zöldek Tököli 88. percben fejelt góljával 1-0-ra legyőzték ősi riválisukat.

A hazaiak győzelme megérdemeltnek mondható, egyrészt, mert a Fradi, szintén Tököli révén, az első félidőben szabályos gólt szerzett, ám a játékvezető a partjelző téves beintésére nem adta meg azt, másrészt Garami József együttesének lényegesen több helyzete akadt, mint az Újpestnek. A violáknak egészen pontosan egyetlen ziccere sem akadt, ettől függetlenül az Újpest végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030308aborsodi.html

A lefújást követően Szabó András igencsak neheztelt Rósa Henrikre, a becserélt középpályás ugyanis, amikor a liláknál volt a labda, reklamált a játékvezetőnél, majd a szövegelésért megítélt szabadrúgásból szerezte meg a Fradi a győztes gólt: "Valószínűleg megbüntetem Rósát ezért a fegyelmezetlenségért" - mondta az újpesti tréner.

A túloldalon Garami József, szokásától eltérően, a csapatból kiemelte Tököli Attila játékát: "Végig nagy becsvággyal játszott, nem törte le a meg nem adott gólja, oroszlánrészt vállalt a győzelemből, persze az egész csapatot meg kell dicsérnem, mert a fiúk az utolsó leheletükig küzdöttek a győzelemért" - jelentette ki a Ferencváros szakmai igazgatója.

Háromdimenziós kép a mérkőzésrőlhttp://www.studiopro.hu/temp/fradiute/index.htm

A játékosok közül Leandro a hangulatról áradozott: "Higgyék el, olyan érzésem volt, mintha Brazíliában lennék. Ilyen remek hangulat csak a brazil meccseken van, s nem tagadom, fantasztikusan jó érzés volt ilyen szépszámú közönség előtt futballozni. Külön öröm, hogy a győzelemmel még boldogabbá tettük szurkolóinkat" - mondta a honosítási kérelmett benyújtott Leandro, aki, amennyiben megszerzi a szükséges okmányokat, akár a lengyelországi olimpia és Eb-selejtezőn pályára léphet Róth Antal csapatában.

Bánki József

[origo]