Vágólapra másolva!
A rendkívül gyenge bajnoki szereplés miatt menesztették Howard Wilkinsont, az angol labdarúgó Premiershipben sereghajtó Sunderland vezetőedzőjét és segítőjét, Steve Cotterillt.

Az 59 éves szakember októberben került Peter Reid helyére,de nem tudott segíteni. A Sunderland 29 forduló alatt mindössze 19 pontot szerzett, és hét ponttal van leszakadva a még bent maradást jelentő helyen álló Bolton mögött. Wilkinsonnal a csapat összesen két meccset nyert a húsz forduló során. A klubvezetés sajtóközleményében a csapat érdekeire és a szurkolói nyomásra hivatkozva indokolta az azonnali cserét.

Anglia Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50939A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030308apremiership.html

A brit lapok szerint a legnagyobb esélye George Burleynek van, hogy átvegye Wilkinson örökét. A szakembert 2001-ben az év menedzserének választották Nagy-Britanniában, miután az Ipswich Townt UEFA-kupás helyhez segítette. A 46 éves skót szakember 1985 és 87 között két esztendeig játszott is a "Fekete Macskáknál", s szívesen vállalná a feladatot. "Akárki is kapja meg a munkát, nehéz feladatot vállal. Számomra is a legnagyobb kihívás lenne. De úgy gondolom, a Sunderland vezetői már tudják, ki ül vasárnap a kispadon" - nyilatkozta Burley.

A posztra felmerült még az egykori ír szövetségi kapitány, Mick McCarthy, az egykori Leeds-főnök, David O'Leary és a korábbi válogatott (és Sunderland-játékos) Chris Waddle neve is.

[origo]