Vágólapra másolva!
Az Oláh Gábor utcai stadion adottságai, valamint biztonsági okok miatt is mindössze 500 ferencvárosi szurkoló elhelyezését képes garantálni a DVSC. A szerda esti mérkőzés előtt a vendég együttes hívei 1200 forintos egységáron juthatnak belépőhöz, ám bölcsen teszik, ha a hazautazásukat is előre intézik. Mivel a nagy érdeklődéssel várt találkozó 18 órakor kezdődik, a lefújást követően már sem autóbusz, sem vonat nem indul Debrecenből Budapestre, így aztán csak gépkocsival érdemes a zöld-fehér drukkereknek útra kelniük. Szerdán egyébként további öt mérkőzést rendeznek a Borsodi Ligában.

A rendezők természetesen telt házat várnak az éllovas Ferencváros hajdúsági fellépésére, mi több, a mérkőzés esélyese is a hazai gárda. A Lokinál ugyanis majdnem az alapcsapatot küldheti pályára Szentes Lázár vezetőedző, míg a Fradinál hat, a kezdő tizenegyben is számításba vehető futballista hiányzik majd. A fél csapatnyi hiányzó a zöldeknél: Gyepes Gábor, Kiss György, Szkukalek Igor, ők mindannyian sérültek, Marek Penksa pedig belázasodott, míg Adem Kapic három sárga lapja miatt nem játszhat.

Forgalomkorlátozás Debrecenben

A közbiztonság rendjére a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Rendőrkapitányság rendőri erői mellett a szomszédos megyékből vezényelt bevetési egységek is ügyelni fognak. Az Oláh Gábor, a Hadházi utca és a Nagyerdei körút közötti szakaszok lezárásra kerülnek, a környező utcákban megállási és várakozási tilalom lesz elrendelve. A forgalomkorlátozás várhatóan 12-én 13.00 órától 21.00 óráig marad érvényben.



A hazaiaknál lényegesen kevesebb a gond, jóllehet Sándor Tamás hiánya érzékeny veszteség, az irányító három sárga lapja miatt kényszerül a lelátóra. Játszhat viszont Selymes Tibor, a rutinos balhátvéd ugyanis a ZTE elleni bajnokin letöltötte büntetését, s nem kizárt, hogy az új szerzemény, a négyszeres román válogatott csatár Sabin Ilie is lehetőséget kap. Legalábbis a Debrecen vezetői abban reménykednek, hogy szerda délelőttig megérkezik Bukarestből a center játékengedélye, s ez esetben nem lesz akadálya a bemutatkozásának.

A hét futballmagyarjai/sport/magyarfoci/20030310ahet1.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030308aborsodi.html

Egyébként a Loki elöljárói kedden másfél éves szerződést kötöttek Sabin Iliével, noha a DVSC vezetők 2005-ig szerették volna magukhoz kötni a román labdarúgót, utóbbi azonban ragaszkodott a rövidebb időtartamú megállapodáshoz. Ha azt vesszük, hogy Sabin Ilie a legritkább esetben töltötte ki szerződését korábbi együtteseinél, valamint, hogy képességeivel párhuzamosan az indulatai is az átlagosnál erősebbek, megeshet, a 2004 júniusáig tartó kontraktussal a debreceneiek jártak jól.

Bánki József