Vágólapra másolva!
Kilenc hónappal súlyos sérülése után visszatért a Bundesliga II-ben a feljutásért harcoló FSV Mainz együttesébe Bódog Tamás. A magyar válogatott tavalyi, Horvátország elleni - szűkebb pátriájában történt - pécsi fellépésén (0-2) bokatörést szenvedett védő újra állandó tagja a hesseni gárdának, s immáron öt bajnokin is pályára lépett.

"Talán sokan emlékeznek arra, hogy tavaly az utolsó fordulóban maradtunk le a feljutásról, pedig végi versenyben voltunk az első négy helyért. Jelenleg szintén komoly esélyünk van a Bundesliga I elérésére, jóllehet a hét végén éppen egyik riválisunk, a Freiburg otthonában veszítettünk, s a 88. percben kaptuk a gólt, tizenegyesből. A felkészülést már együtt végeztem a csapattal, az első bajnokin azonban csak a cserepadra jelölt az edzőnk, utána viszont az összes meccsen kezdőként léptem pályára. A formámtól nem vagyok túlzottan elragadtatva, amolyan jó közepes átlagot futballoztam eddig, mindenesetre annyira nem lóghattam ki a sorból, ha hétről hétre mégis bizalmat kapok" - nyilatkozta az [origo] érdeklődésére Bódog Tamás a szerdai, mainzi tréning előtt.

Kedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=37596

"Egy-egy gyengébb teljesítmény után ugyanis könnyen kikerülhet az ember a csapatból, az én posztomon például ugrásra készen vár a bevetésre Bulajic, a szlovén válogatott védője. A tavalyi horrorisztikus befejezés természetesen mindenkinek az eszébe jut, ám alig beszélgetünk erről az öltözőben, eléggé kiveséztük azt korábban. Az borzalmas hetem volt, Berlinben elbuktuk a Mainzcal a feljutást, május 8-án pedig éppen Pécsett, ahová ezer szállal kötődöm, a horvátok ellen eltört a bokám. Vagyis, kilenc hónap kihagyás után nem panaszkodhatok, visszakerültem a kezdőcsapatba, feleségem és az ikreim jól vannak, a feljutásról pedig igyekszünk nem fecsegni, hanem tenni érte."

Bánki József