Vágólapra másolva!
Drukker-balhé Barcelonában

Három Leverkusen-szurkoló megsérült, amikor helyi ellenlábasaik rájuk támadtak kedden a barcelonai BL-meccs előtt. A németek egy stadion melletti sörözőben "hangoltak", amikor mintegy tizenöt katalán drukker kövekkel és palackokkal dobálta meg őket az utcáról. A Leverkusen-hívek asztalok és székek mögött kerestek menedéket, majd a rendőrség elkergette a huligánokat. Közülük nyolcat le is tartóztattak. A három sérült német közül egy kórházi ápolásra szorult.

Nézzük sorjában, kezdjük az esélylatolgatást az A csoporttal, ahol március 19-én a Leverkusen az Intert, a Newcastle pedig a Barcelonát fogadja (a csoportban a Barcelona vezet tizenhárom ponttal, második az Inter nyolccal, a Newcastle-nek hét pontja van, míg a Leverkusen eleddig nem tudott egyet sem összekaparni).

Sir Bobby Robson szerint csapatának, a Newcastle-nek minimálisra csökkent a továbbjutási esélye a második csoportköréből, miután csak 2-2-es döntetlent ért el kedden este Milánóban az Internazionale ellen. A második helyért ádáz küzdelmet vívó két együttessel szemben a Barcelona máris a nyolc között van, miután könnyedén, 2-0-ra legyőzte a pont nélküli Leverkusent.

"Nem hiszem, hogy az utolsó fordulóban a németek megverhetik az Intert, de minden megtörténhet. Természetesen amíg minimális esélyünk van, addig küzdünk" - nyilatkozott Robson, aki különösen a szünet után gyorsan bekapott gól miatt bosszankodott: "A második félidő eleje tragikus volt számunkra, ugyanis Vieri találata hihetetlen lendületet adott a hazaiaknak. Feldobta őket, amit újabb vezető találatunkkal sem tudtunk megtörni."

Kollégája, az argentin Hector Cúper annak ellenére elégedetten és optimistán állt az újságírók elé a találkozót követően, hogy a jelenleg egyetlen hadrafogható támadója, Vieri "eltiltatta magát", s így ő sem léphet majd pályára a sorsdöntő németországi találkozón: "Kétszer álltunk fel vert helyzetből, ami mindennél többet mond, sőt egy kis szerencsével akár nyerhettünk volna. Előnyben vagyunk az angolokkal szemben, s ez elég lesz a továbblépéshez, ugyanis győzni fogunk Leverkusenben." Amennyiben nem így lenne, akkor a továbbjutást jelentő második hely megszerzéséhez az angoloknak otthonukban mindenképpen győzniük kell a Barcelona ellen.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlCsoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlSMS-ben a BL-ről/o-mobil/hirek/20021206smsben.htmlNem érdektelen a BL?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=20592BL-magazin 2002/03http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=52057

A megerőltetés nélkül diadalmaskodó spanyolok trénere, Radomir Antic tökéletesen elégedett volt csapata produkciójával, sőt már az egész BL megnyeréséről elmélkedett: "Az eddigi teljesítményünkkel, csakúgy mint a mostani könnyed játékkal, tiszteletet vívtunk ki magunknak, s ez elengedhetetlen a végső sikerhez, amire meg is van minden esélyünk. Nagyon elégedett vagyok, hiszen tartalékosan játszottunk, de ezt nem igazán lehetett észrevenni."

Thomas Hörster, a Leverkusen edzője már korábban jelezte, hogy együttesének a bajnokság sokkal fontosabb a BL-nél, most reményt keltőnek nevezte játékosai produkcióját: "Az első húsz percben nagyon jó dolgokat mutattunk be, a gólszerzésre is nyílt alkalmunk, de nem éltünk a lehetőségeinkkel, amiért súlyos árat fizettünk."

Ha a kvartettben az Inter és Newcastle között pontegyenlőség alakulna ki, akkor a továbbjutást az egymás elleni eredmények döntik el, s ez az olaszoknak kedvezne: a milánói 2-2-vel szemben ugyanis Angliában 4-1-re győztek.