Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Arsenal óriási meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Premiership szombati játéknapja előtt még nyolcadik helyen álló Blackburn otthonában, így a londoni egylet előnye két pontra csökkent az Aston Villa otthonában diadalmaskodó Manchester Uniteddel szemben. A harmadik Newcastle is tartja a lépést az Arsenal-üldöző MU-val, Shearerék Charltonban diadalmaskodtak.

Az Aston Villa-Manchester United mérkőzés első félidejében a hazaiak jóval többet támadtak, ám helyzeteiket nem értékesítették. Nem így David Beckham, aki egy bal oldali beadás után bevette a Villa kapuját. A második játékrészben a MU felszabadultan és szépen focizott, s növelhette volna előnyét, ha Van Nistelrooy nagy helyzetben - kétszer is - az üresen álló Beckhamhez továbbított volna, a holland csatár mindkétszer csúnyán eljátszotta a lehetőséget.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030315apremiership.html

Az Arsenal blackburni veresége igen meglepő, s úgy néz ki, izgalmas hajrának nézünk elébe az angol bajnokságban. A vendégek a pályafutása ezredik mérkőzésére készülő David Seaman nélkül álltak fel, a kapus kisebb sérülése miatt nem vállalta a játékot. Arséne Wenger vezetőedző csapata utoljára december 12-én kapott ki a Premiershipben, most Duff és Tugay góljai jelentették az Ágyúsok "végzetét".

Érdekesség, hogy a szombati hét meccsen a hazai csapatok mindössze öt pontot gyűjtöttek, míg a vendégek tizennéggyel térhettek haza.

Premiership, 30. forduló:
Aston Villa - Manchester United 0-1 (0-1)
gól:
Beckham (12.)

Blackburn - Arsenal 2-0 (1-0)
gól: Duff (22.), Tugay (52.)

Charlton - Newcastle 0-2 (0-1)
gól: Shearer (33., 11-esből), Solano (49.)

Everton - West Ham 0-0

Fulham - Southampton 2-2 (1-0)
gól: Saha (44.), Svensson (52., öngól), illetve Beattie (81.), Svensson (90.)

Leeds - Middlesbrough 2-3 (1-2)
gól: Viduka (24., 76.), illetve Maccarone (36., 11-esből), Juninho (45.), Geremi (64.)

Sunderland - Bolton 0-2 (0-0)
gól: Okocha (50.), Frandsen (55.)

A Manchester City-Birmingham, a Tottenham-Liverpool és a West Bromwich-Chelsea találkozót vasárnap rendezik.

[origo]