Társoldalunk:

Fölényesen nyert a Fradi, pontot vesztett az MTK

Borsodi Liga, 20. forduló:
Zalaegerszeg - Videoton 0-3 (0-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző
vezette: Drucskó
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Szabó Z., Szamosi - Nagy, Ljubojevic, Balog, Egressy (Sabo 67.) - Faragó (Koplárovics 35.), Kenesei (Józsi 79.)
Videoton: Végh - Monye, Vochin, Ristic, Vasas - Pomper, Szalai (Szabó T. 74.), Tóth, Dvéri - Terjék (Földes 88.), Korsós (Róth 53.)
gól: Pomper (48.), Dvéri (72.), Tóth (82., 11-esből)
sárga lap: Szabó Z. (82.), Kocsárdi (85.), illetve Pomper (61.)

48. perc: Terjéket buktatták a zalai kaputól mintegy 20 méterre. A szabadrúgást Pomper végezte el: jobbal, hatalmas erővel kilőtte Turi kapujának jobb oldalát (0-1).

72. perc: Dvéri az alapvonaltól 18 méterre, szinte a bal oldali oldalvonaltól végezhetett el egy szabadrúgást. Alaposan becsapta Turit, aki csak bele tudott piszkálni a jobb felső saroknál a felsőlécről levágódó labdába (0-2).

82. perc: Szabó adta el a labdát, majd a csereként beállt Róthot a büntetőterületen belül a derekánál fogva lerántotta. A teljesen jogos és a zalaiakat végleg demoralizáló tizenegyest Tóth Norbert vágta a bal sarokba. (0-3).

Fura egy mérkőzés volt, az egyszer biztos. Az szinte semmiség volt, hogy írni alig lehetett a viharos erejű széltől, de hogy jóval hidegebbnek is éreztük a valós hőmérsékletet, na az már egy ilyen márciusi ünnepnapon több a soknál. Egyébként a szél nem csak az újságírók és a nézők idegeit borzolta, többször megtréfálta a labdarúgókat is. Tanult a múltkori hazai meccsből a Zete és sokkal aktívabban kezdett. Középpályán, mint a kés a vajon mentek át a zalaiak, igaz a kapu elé érve elfogyott a tudomány. Visszafelé is jól mozgott a Ljubojevic-Balog belső kettős, nem rajtuk múlt, hogy nem vezetett gólokkal a bajnokcsapat. Sokkal inkább Kenesein, akinek lövését előbb Végh fogta bravúrral, majd Ljubojevic az ötösön fejelt tisztán mellé a labdának, majd újból Kenesei került ziccerbe, de Végh ezúttal is óriási bravúrral hárítani tudott. A Vidi hálóőre szinte egymaga tartotta a lelket a vendégcsapatban.

Fordulás után hamar vezetést szerzett az addig helyzetbe sem kerülő vendégcsapat. Pomper jól eltalált szabadrúgása került Turi hálójába, ami a vezetés mellett erősen megfogta a hazaiakat. A közönség egyre türelmetlenebb volt a sok "elpepecselt" lehetőség miatt, majd döbbenten nézte Dvéri találatát, aki hasonló gólt lőtt állított helyzetből, mint 1989-ben Détári a lengyeleknek a Népstadionban. Ekkor már érezhető volt, hogy nem sikerül a zalaiaknak fordítani. Így is lett, a végén még Tóth Norbert pecsételte meg végleg Szamosiék sorsát, akik nem várt vereségbe szaladtak bele. A fehérvári együttes pedig folytatta pompás tavaszi szériáját, ami már három mérkőzésen szerzett kilenc pontból áll.

Bozsik Péter (Zalaegerszeg): "Az eredmény ellenére azt kell mondanom, hogy a 70. percig jól tartottuk magunkat, sőt helyzetek csak a mi csapatunk előtt adódtak. A Videoton mindhárom találata szerencsétlen szituációk után született. Roppant balszerencsés meccs volt."

Bicskei Bertalan (Videoton): "Az első játékrészben játékunkban sok volt az üresjárat, a másodikban ezt sikerült kiküszöbölnünk és ezért nyertünk. Igaz, hogy csak pontrúgások után találtunk be, de az azt megelőző szituációkig el is kell jutni. A védekezéssel - élen Végh Zolival - végig meg voltam elégedve."

Zsámár Roland

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK