Társoldalunk:

Nedved-parádéval nyert a Juve, botlott a Milan

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős Milan meglepetésre csak döntetlenre volt képes a kiesés ellen küzdő Reggina otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság huszonötödik fordulójában. A másik szombati derbin a Juventus Nedved vezérletével 3-0-ra legyőzte a Modenát, így a torinóiak előnye jelenleg hat pont a vasárnap a Comót fogadó Interrel szemben.

A két gólt szerző cseh Pavel Nedved egyébként kilépett az olaszországi játékos-szakszervezetből, mert az támogatta a szövetség Európai Unión kívüli játékosokkal szemben hozott intézkedéseit. "A határok lezárása bizonyos nemzetek állampolgárai előtt a régmúltat idézi a számomra. Véleményem szerint ez is a rasszizmus egy formája" - nyilatkozott a középpályás.

Az új szabályozás szerint a következő szezontól az élvonalbeli csapatok csak akkor vásárolhatnak EU-n kívüli országból érkezett futballistát, ha egyet eladnak előtte, míg a másod- és harmadosztályban egyáltalán nem lehet majd ilyen játékost foglalkoztatni. "Azon felül, hogy elítélendő ez a rendszer, még érthetetlen is, hiszen a külföldi labdarúgók szerepeltetése emelte a bajnokság színvonalát" - mondta a Juve legjobbja. A játékos-szakszervezettől nem kívántak reagálni az ügyre.

A Chievo elleni meccsre készülő Parma japán válogatott erősségéhez, Nakata Hidetosihoz kapcsolódó hír, hogy a középpályás egy tokiói újságnak adott interjújában élesen bírálta klubcsapatának a vezetőedzőjét, aki jobbszélsőt játszat vele. "Irányítóként tudom a legtöbbet kihozni magamból, és nem ott, ahol most futballozom. Ha a jelenlegi felállásban jönnének a győzelmek, akkor nem szólnék egy szót sem, de ez közel sincs így" - mondta ingerülten a játékos, majd hozzátette "Annyira szenvedek a jobb oldalon, hogy talán még a kispadon ülve is hasznosabb lennék."   

Természetesen a tréner, Claudio Prandelli válasza sem késett sokáig: "Akad olyan, aki szívesen játszik majd a helyén." A "jólértesültek" úgy tudják, hogy a 26 éves Nakata, aki 2001 nyarán 26 millió dollárért igazolt a Parmához, a következő szezont valószínűleg már Angliában, az Arsenal vagy a Chelsea csapatánál kezdi.

Serie A, 25. forduló:
Reggina - Milan 0-0
kiállítva:
Belardi (79., Reggina)

Juventus - Modena 3-0 (0-0)
gól: Nedved (53., 82.), Trezeguet (84.)

A vasárnapi program:
Piacenza - Atalanta 15.00
Internazionale - Como 15.00
Chievo - Parma 15.00
Perugia - Roma 15.00
Brescia - Torino 15.00
Bologna - Udinese 15.00
Lazio - Empoli 20.30

KAPCSOLÓDÓ CIKK