Vágólapra másolva!
Alig egy héttel a bajnoki rangadót követően ismét összecsapott egymással a két glasgow-i csapat. A Celtic és a Rangers ezúttal a Ligakupa-fináléban találkozott, s most a Kelták húzták a rövidebbet. Belgiumban kikapott a listavezető Bruges, míg Oroszországban a Krilja Szovjetov játékosa, Andrej Tyihonov megszerezte századik bajnoki találatát.

Nem sokat kellett várnia a Rangersnek a visszavágásra azok után, hogy a múlt héten vereséget szenvedett a Celtictől a bajnokságban, a két gárda ugyanis ismét összecsapott egymással, mégpedig a ligakupa döntőjében. Kelták a csütörtöki, Liverpool elleni UEFA-kupa mérkőzés fáradtságával a lábukban léptek pályára, és ez az első percekben meg is látszott, a Rangers ugyanis valósággal nekirontott ellenfelének. A támadások meg is hozták eredményüket, mert a Protestánsok az első félidő közepén győzelmet szereztek az argentin Claudio Caniggia révén, majd a gólpasszt adó dán Peter Lövenrkands maga is feliratkozott a gólszerzők közé.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

A Celtic reményeit természetesen Henrik Larsson hozta vissza a második félidőben, aki jó szokását megőrizve megint betalált. Ezt követően a zöld-fehérek még jobban rákapcsoltak, és az addig is meglehetősen nagy iramú mérkőzés még inkább felpörgött. A rendes játékidő letelte után még mindig 2-1 volt az állás, de a közel ötperces hosszabbításban rengeteg esemény történt. Előbb a Celtic északír középpályása, Neil Lennon kapott piros lapot, majd pedig Lorenzo Amoruso vágta fel tizenegyest érően a Kelták játékosát, Bobo Baldét. A büntetőpont mögé a walesi John Hartson állt, aki a múlt héten győztes gólt szerzett a Rangers ellen, ám ezúttal negatív hős lett belőle, mivel a kapu mellé rúgta a tizenegyest.