Vágólapra másolva!
César Luis Menotti, az 1978-ban világbajnoki címet szerzett argentin válogatott szakvezetője szerint Ronaldónak fogalma sincs a futball lényegéről, és például Makelelének sokkal több köze van a labdarúgáshoz, mint a kétszeres aranylabdás brazilnak. Mindezt a Diario Olé című argentin lapban jelentette ki "El Flaco", azaz a "Sovány". Menotti még arról is beszélt, hogy a legnagyobb jó, ami a Barcelonával történhetett, az Louis van Gaal kirúgása volt.

Menotti, aki legutóbb a Rosario Central együttesét edzette, kijelentette: esze ágában sincs még visszavonulni, s várja az újabb feladatot. A kérdésre, hogy ha ennyire szeretne dolgozni, akkor miért utasította vissza a közelmúltban a Barcelona ajánlatát, így felelt: "Semmi kedvem nem volt fél évre tűzoltónak szerződni a csapathoz. Pénzre már nincs szükségem, presztízst aligha jelentett volna a szerződés, akkor meg minek. Antic jobban megfelel erre a feladatra."

A Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030316aprimera.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000Ronaldo Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50959

Ennek ellenére Menotti szerint a Barcelonából a világ legjobb klubcsapatát lehetett volna formálni, csakhogy elpuskázták az igazolásokat, s a szakmai munka is silány volt a klubnál az utóbbi időben. Menotti a klubnál uralkodó zűrzavarra Riquelme példáját hozta fel. "Leszerződtették egy rakás pénzért, aztán megengedték a szakvezetőnek, hogy ne játszassa. Micsoda pazarlás!"

Menotti szerint a fővárosi riválisnál, a Real Madridnál pont fordítva történnek a dolgok. "Itt van Ronaldo esete. Túlsúlyosan szerződtették szeptemberben, de Vicente del Bosque jó pedagógusként fogott munkához. Azt sugallta, hogy feltétel nélkül bízik Ronaldóban, s ennek meg is lett az eredménye, a csatár kirobbanó formába lendült."

Ekkor következett azonban az interjú csattanója: "Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Ronaldo értené a futballt. A labdarúgók 98 százaléka nem igazán tudja, hogy mit csinál. Az például, amit Figo vagy Ronaldo tesz, az arról árulkodik, hogy nem értik a futball lényegét. Adott esetben hatékony lehet az, amit tesznek, csak éppen az adott szituációkban rendszerint nem a legjobb megoldást választják. Ott van például Makelele. Ő történetesen mindig a leghelyesebben dönt" - jelentette ki Menotti, aki megpróbálta megmagyarázni meghökkentő diagnózisát: "Nem azt állítom, hogy Ronaldo egy szamár lenne. Azt viszont fenntartom, hogy például nemigen találja el, hogy egy- vagy kétérintős megoldást válasszon. Az igazán jó labdarúgó minden játékhelyzetben a legjobb megoldást választja."

Ch. Gáll András