Vágólapra másolva!
Kilenc hónapja, a Pécsett rendezett Horvátország elleni (0-2) válogatott mérkőzésen szenvedett bokatörést Bódog Tamás, aki tavasszal foglalta vissza a helyét a Bundesliga II.-ben szereplő FSV Mainz együttesében. Formájára jellemző, hogy a hosszú kihagyás dacára ismét alapembere a feljutásra áhítozó hesseni csapatnak, s teljesítményére Gellei Imre szövetségi kapitány is felfigyelt, majd meghívta a Lengyelország és Svédország elleni Eb-selejtezőkre készülő válogatott keretbe. Bódogot mainzi lakásában értük utol, s az expécsi védő boldogan fogadta a hírt, miszerint újra kerettag lett.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Nagyon jól esett, amikor Gellei Imre télen meglátogatott Mainzban, s akkor egy pillanatra átsuhant az agyamon, de jó lenne még egyszer a válogatottban szerepelni, ugyanakkor ebbe nem éltem bele túlzottan magam. Miután a szövetségből postázták a meghívót, mondanom sem kell, úsztam a boldogságban. Számomra ugyanis a létező legnagyobb megtiszteltetés a címeres mezben való szereplés. Hatalmas élmény lesz a régi társakkal találkozni, valahol úgy érzem, ez picit kárpótol az elmúlt hónapok szenvedéseiért, ráadásul éppen szűkebb pátriámban, Pécsett sérültem meg súlyosan a horvátok elleni meccs elején" - mondta Bódog.

Gellei és Róth kijelölte Eb-keretét/sport/magyarfoci/20030321gellei.html

Érdeklődésünkre, hogy elkeseredett lenne-e, ha egyik selejtezőn sem lépne pályára, Bódog ezt felelte: "Dehogy keserednék el, nekem már a kerettagság is gyönyörűség, amennyiben pedig pályára lépnék, az hab lenne a tortán. Egyébként pedig rutinos játékos vagyok, ahogy múlnak az évek, egyre kevésbé fontos számomra az egyéni siker, ennél lényegesebb, hogy a válogatottal örömet okozzunk a szurkolóknak. Most reális esélyünk van az Eb döntőbe kerülésre, s ezt a lehetőséget szeretnénk is kihasználni. Ha ennek magam is tevékeny részese lehetnék, az, pályafutásom méltó megkoronázása lenne."

Bánki József