Vágólapra másolva!
Mindenkinek fel kell nőnie a feladathoz, tudásunk legjavát kell adnunk a bravúrhoz - mondta Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szombati, Lengyelország elleni Eb-selejtezővel kapcsolatban. Pawel Janas véglegesítette keretét.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az 53. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő szakvezető a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte: Gera Zoltán, Gyepes Gábor és Fehér Miklós sérülése, hiányzása ellenére szó sincs arról, hogy tartalékos lenne a keret, hiszen most is minden posztra két játékost jelölt.

Gellei szerint az ősszel szerzett négy pont - döntetlen Svédországban, győzelem San Marino ellen - csak az alaphangot adta meg, a legfontosabb feladatokat még meg kell oldania az együttesnek, szombaton Chorzówban, majd jövő szerdán Budapesten a svédekkel szemben.

Az Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlA "magyar" csoport/sport/focivilag/200209054csoport.htmlAranylábú gyerekek, mi a franc van veletek?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=51560

"Tudjuk, hogy a lengyelek mindent megtesznek a győzelemért, hiszen a lettek elleni vereséggel nehéz helyzetbe kerültek. Várhatóan telt ház lesz a mérkőzésen, s biztos vagyok abban, hogy ez a mi csapatunkat is feldobja majd. Csak pontos játékkal érhetünk el sikert, s arra is fel kell készülnünk, hogy a házigazdák nem kímélik magukat."

A keret hétfőtől Tatán készül, csütörtökön reggel különrepülővel utazik Lengyelországba. Gellei Imre a pénteken 19 órakor kezdődő edzés után hirdeti ki kezdőcsapatát. A küldöttség a szombat esti (20 ó) találkozó után visszautazik Budapestre, hogy vasárnaptól készüljön a svédek elleni összecsapásra.

A mindkét mérkőzést élőben közvetíti az m2, a kommentátor Knézy Jenő lesz.

Az utánpótlás-válogatott Budapesten készül a pénteki opolei találkozóra, s Róth Antal szövetségi edzőnek gondot okoz, hogy hat állandó kerettag eltiltás, illetve sérülés miatt nem léphet pályára Lengyelországban. Pedig még teljes csapattal is nehéz lenne a feladat, mert a hazaiak eddig mindkét meccsüket megnyerték.

A csoport állása (U21):
1. Lengyelország 6 pont/2 mérkőzés (8-1)
2. Svédország 6/2 (5-0)
3. Magyarország 3/2 (4-2)
4. Lettország 3/3 (2-7)
5. San Marino 0/3