Vágólapra másolva!
Kedden tárgyalta a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága Lipcsei Péter ügyét, amelyen a grémium bizonyíték hiányában felmentette a ferencvárosi csapatkapitányt. Lipcseit a Debrecen-FTC mérkőzés tévéfelvétele alapján idézték be annak eldöntésére, hogy szándékosan, avagy véletlenül lépett-e rá Dombi Tibor combjára.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az első tárgyalást elnapolták, s beidézték a meccs játékvezetőjét, Kassai Viktort, valamint Dombi Tibort, a DVSC csatárát. A hajdúsági szélső azonban már korábban jelezte, nem ér annyit az egész, hogy felutazzon a budapesti tárgyalásra, hiszen még a benzinpénzt sem térítenék meg, ráadásul a mérkőzés hevében nem érezte szándékosnak Lipcsei cselekedetét, jóllehet a videón másként mutatott az eset. Mindenesetre Dombi nem vallott Lipcsei ellen, Kassai játékvezető pedig saját ítéletének mondott volna ellent, ha a fegyelmi ülésen durvaságnak minősítette volna az esetet, hiszen Debrecenben sárga lapot sem mutatott fel a válogatott futballistának.

Lipcsei a hét futballmagyarjai közt/sport/magyarfoci/20030324ahet1.html

A fegyelmi határozat után tehát bátran kijelenthető: papírforma-ítélet született, arról nem is beszélve, hogy a hatályos szabályok alapján eltiltott labdarúgó a válogatottban sem léphetne pályára. Pontosabban ehhez dr. Bozóky Imre MLSZ-elnök kegyelmi határozatára lett volna szükség, mint amire korábban egy másik ferencvárosi, Dragóner Attila esetében akadt is példa.

Bánki József