Vágólapra másolva!
A címvédő Arsenal a megismételt mérkőzésen győzni tudott a Chelsea otthonában az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, s így bejutott a legjobb négy közé, ahol a másodosztályú Sheffield United lesz az ellenfele.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A két tavalyi finalista március 8-án már megmérkőzött egymással, akkor azonban 2-2-es döntetlen született, s a szabályok értelmében a találkozót újra le kellett játszani.

A mérkőzés közben egy pénzérme fejen találta Thierry Henryt, az Arsenal francia csatárát. "Jelentettük az esetet a mérkőzés ellenőrének, reméljük a kamerák rögzítették a jelenetet, és megtalálják a tettest" - mondta Arséne Wenger, a londoni együttes vezetőedzője.

A világ- és Európa-bajnok futballistát akkor találták el, amikor éppen gratulált társának, a 82. percben gólt szerző Laurennek. Henry fején egy seb keletkezett, egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyire komoly a sérülés.

A Chelsea vezetősége ígéretet tett rá, hogy gyorsan és példásan megbüntetik a dobáló szurkolót: "A harmadik vendégtalálatot követően két öngyújtót is bedobtak a nézőtérről, s az egyik okozta a sérülést" - rekonstruálta az esetet a játékvezető.

Henrynak nincs szerencséje a Chelsea-drukkerekkel, ugyanis az első, 2-2-es döntetlennel véget ért március 8-ai találkozón is megdobálták: akkor egy pénzérmével "ért célt" egy magáról megfeledkezett néző.

Arséne Wenger nem elégszik meg annyival, hogy a Chelsea elöljárói szándékuk szerint gyorsan és példásan megbüntetik a szurkolót: a francia tréner szövetségi vizsgálatot sürget. Úgy véli, mindenképpen meg kell találni és felelősségre kell vonni az elkövetőt, hátha ezzel elkerülhető, hogy az eset megismétlődjön.

A negyeddöntőben:
Chelsea - Arsenal 1-3 (0-2)
gól:
Terry (79.), illetve Terry (24., öngól), Wiltord (34.), Lauren (82.)
kiállítva: Cygan (66., Arsenal)

Az elődöntő párosítása:
Arsenal - Sheffield United (II. osztályú), Old Trafford (Manchester)
Watford (II.) - Southampton, Villa Park (Birmingham)

A találkozókat április 13-án játsszák, a fináléra május 17-én, Cardiffban kerül sor.