Társoldalunk:

Henrik Larsson csak a magyarok ellen focizik

A szerdai, magyarok elleni budapesti Eb-selejtezőre készülő svéd labdarúgó-válogatott nagy visszatérője, Henrik Larsson jól érzi magát a keretben, de egyelőre nem tervez hosszú távra.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

"Mindig nagy élmény a srácok között lenni, de csak a különleges körülmények miatt vállaltam a szereplést ezen a roppant fontos találkozón" - nyilatkozott a Celtic 31 éves támadója, majd hozzátette: "Továbbra is úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam, amikor nyáron lemondtam a válogatottságot. Több időm jutott a családomra és magamra."

Larsson a "különleges körülmények" említésével arra utalt, hogy az Ajax ifjú csatára, Zlatan Ibrahimovic eltiltása, a kapus, Magnus Hedman és a védő, Tobias Linderoth pedig sérülés miatt nem léphet pályára a budapesti összecsapáson, amelyen egy esetleges vereség nagyon nehéz helyzetbe hozná a svéd együttest.

A két szövetségi kapitány, Tommy Söderberg és Lars Lagerbäck éppen emiatt különösen hálás a 31 éves gólzsák segítségéért: "Természetesen nem gondolom, hogy egyedül megnyerheti a meccset, de vele a legerősebb csapat állt össze a vb óta" - áradozott Lagerbäck.

A negyedik selejtezőcsoportban a magyarok szombaton 20 órától Chorzówban a lengyelekkel találkoznak, ezt követi a svédek elleni mérkőzés.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK