Vágólapra másolva!
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-bajnokságban élen álló Juventus vezetőedzője nyilvánosan is bejelentette: nem kívánja irányítani az olasz válogatottat, így a jelenlegi szövetségi kapitánynak, Giovanni Trapattoninak nem kell tartania tőle.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Lippi - akiről hetek óta azt terjesztik Olaszországban, hogy a nyári világbajnokság óta élesen bírált Trapattoni utódja lesz - a La Gazzetta dello Sport című olasz lapban biztosította a trénert, hogy marad a Juventusnál. "A napokban írom alá a szerződéshosszabbítást, eszem ágában sincs a válogatottal dolgozni" - mondta Lippi, aki 2001. júniusa óta edzősködik jelenlegi klubjánál. "Hallottam róla, hogy ez a híresztelés rosszul esett Giovanninak, de erről én nem tehetek. Ezúton is biztosíthatom, nem törekszem a helyére, sajnálom, ha bármiféle kellemetlenséget okoztam neki."

Finnország lehet Trapattoni végzete/sport/focivilag/20030328henrik.html?pIdx=1

Az "egyoldalú párbeszéd" nem véletlen, mert könnyen Trapattoni állásába kerülhet, ha a szombati Eb-selejtezőn az olasz válogatott nem nyer Finnország ellen. Az olaszok három mérkőzésen szerzett négy ponttal csak a harmadik helyen állnak a csoportjukban, ráadásul öt pont a hátrányuk a listavezető Wales mögött.