Vágólapra másolva!
A News of the World című londoni bulvárlap értesülései szerint Rivaldo, a világbajnok brazil válogatott és a Milan sztárja személyesen beszélt Gerard Houllier-vel, a Liverpool menedzserével, és szinte könyörgött neki, hogy vigye oda őt a "Vörösökhöz".

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Rivaldo a Milan bajnoki meccseinek kevesebb, mint felén volt csak kezdő, és a 30 éves, ballábas középpályásnak szemmel láthatóan gondjai vannak a beilleszkedéssel.

"Nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha hordhatnám a Liverpool vörös mezét, s a megvalósult álom kategóriájába tartozna, ha Michael Owen mellett játszhatnék. Ha magam választhatom meg következő csapatomat, s ha annak a csapatnak szüksége van rám, akkor az csakis a Liverpool lenne" - mondta állítólag Rivaldo.

"A minap a Chelsea ellen láttam játszani őket, és elképzeltem magamban, milyen jól be tudnék illeszkedni a rendszerükbe. Az az igazság, hogy elbűvöl az angol csapatok játéka, nemcsak a Liverpoolé, hanem a Manchester Unitedé, a Chelseaé és az Arsenalé is. Szinte viszket mindenem, s ez nálam a kiváncsiság legbiztosabb jele" - álmodozott tovább a brazil világbajnok, korábbi aranylabdás.

Houllier a PSG-ért hagyhatja el Liverpoolt/sport/focivilag/20030228houlliert.htmlHoullier nem dobja be a törölközőt/sport/focivilag/20030224houllier.htmlLiverpool Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27020

Rivaldo nem titkolja, hogy pályafutását Liverpoolban szeretné befejezni. A játékos azt is bevallotta, hogy szinte féltékeny honfitársaira, Gilberto Silvára és Juninhóra, amiért azok csapatra és otthonra találtak a szigetországban.

Rivaldót egyébként már tavaly nyáron összekapcsolták a Tottenhammel, ám akkor a transzferből nem lett semmi, pontosabban a brazil labdarúgó Milánóban kötött ki.
"Játszottam egy-két komoly csapatban - a La Corunában, a Barcelonában, a Milanban -, de az angol klubok bármelyikkel kiállják a versenyt. Honfitársaim azt mondják, kemény a foci a Premiershipben, de én nem félek, én is tudok kemény lenni, ha arról van szó."

Tud bizony: még tavaly, barcelonai labdarúgó korában egyetlen ökölcsapással kiütötte Jesús María Lacruzt, az Athletic Bilbao védőjét - szerencséjére a bíró nem vette észre. "Nem hinném, hogy a durvaság követelmény lenne Angliában. Ott van például Owen, Beckham, Giggs, akik kemény labdarúgók, de mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy durvák."

Ch. Gáll András