Vágólapra másolva!
Michal Listkiewicz, a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) elnöke szóban és írásban is bocsánatot kért az összes vendégszurkolótól, a válogatott játékosaitól és az újságíróktól amiatt, hogy a szombati chorzówi Eb-selejtező előtt nem játszották el a magyar himnuszt.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az egykori kiváló játékvezető, a magyarul is beszélő Michal Listkiewicz tolmácsolta a szövetség és személyes bocsánatkérését a magyar közvéleménynek a kellemetlenség miatt. Azt mondta, hogy közvetlenül a mérkőzés után az öltözőben már elnézést kért a játékosoktól, majd a találkozón szintén jelen lévő varsói magyar nagykövettől.

Lisztes és Lőw meggyógyult

A vasárnap még gyomorpana- szokkal küszködő Lőw Zsolt és Lisztes Krisztián is meggyógyult, s hétfőn délelőtt már mindketten társaikkal készültek a tatai edző- táborban a magyar labdarúgó-válogatott szerdai, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőjére. Gellei Imre várhatóan a Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő, kedd esti edzés után jelöli ki a kezdő tizenegyet.



Listkiewicz azzal a kéréssel fordult a varsói külügyminisztériumhoz, hogy szintén hallassa hangját az ügyben. A PZPN saját háza táján vizsgálatot indított, és a hanyagság miatt felelős személyt szigorúan megbüntette. A 0-0-ra végződött mérkőzés előtt néhány perces kínos várakozás után a rendezők bejelentették, hogy technikai okok miatt nem tudják lejátszani a magyar himnuszt, s ezért arra kérték a jelen lévő mintegy kétezer vendégszurkolót, hogy ők énekeljék el azt. Ennek a magyar tábor eleget is tett. A lengyel himnuszt ezt követően a legjobb lengyel tenor, Marek Torzewski adta elő.

Az Eb-selejtezők me-netrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlPontot szerzett Lengyelországban a futballválogatott/sport/magyarfoci/20030329gyaszszunettel.html

A hétfői lapok bő terjedelemben foglalkoztak a kínos jelenettel, amely hanyagság következménye volt, ugyanis egyszerűen elveszett a magyar himnuszt tartalmazó hangkazetta. Mivel hasonló eset néhány éve már előfordult egy lengyel-magyar találkozón, Listkiewicz közölte, hogy a jövőben a szövetségnek gondja lesz arra: zenekar játssza el a magyar himnuszt.