Vágólapra másolva!
Nem az eredmények, hanem a körülmények miatt tekinthető váratlannak a békéscsabai edzőváltás. Hétfőn ugyanis Garamvölgyi Lajost Supka Attila váltotta az Előre kispadján. A tavaszi szezonban négy mérkőzésen mindössze egy pontot szerző, s két rúgott góllal szemben tizenkettőt kapó Békéscsaba nem véletlenül sereghajtó az NB I-ben, ám eddig a klubnál senki sem az edző személyében látta a sikertelenség okát.

Mellesleg Csabán ebben a bajnoki idényben már volt egy edzőcsere: tavaly augusztus 23-án, vagyis négy forduló után a most menesztett Garamvölgyi került Pásztor József helyére, s a jó őszi hajrának - többek között a Ferencváros Üllői úti legyőzésének - köszönhetően a viharsarki együttes reális bennmaradási esélyekkel vágott neki a tavasznak. A Soprontól elszenvedett hazai 0-5, majd a Dunaferr elleni idegenbeli 0-3 eleve gyászos hangulatot teremtett a csapatnál, de ekkor sem a tréner elküldésében látták a kiutat a lila-fehér vezetők. Most mégis az edzőcsere mellett döntöttek, amit Garamvölgyi Lajos ekképp kommentált: "Meglepődtem, de azért ez benne volt a levegőben. Közösen leültünk, majd javasoltam a vezetőknek, amennyiben úgy látják, hogy egy új edzővel a csapat megindul felfelé a tabellán, szívesen félreállok. Semmiképpen sem akartam, hogy bárki azt higgye, két kézzel kapaszkodom a kispadba, viszont a süllyedő hajót sem akartam elhagyni, pedig nagyon cudar időszakot éltünk meg a játékosokkal. Ez egy abszolút baráti válás volt, követelések és tartozások nélkül, esetünkben a közös megegyezés tökéletesen fedi a valóságot."

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030322aborsodi.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu/

A hétfő délutáni gyakorlást már Supka Attila irányította, aki korábban megfordult Kispesten, Sopronban, Kecskeméten és Debrecenben is. Kispesten együtt nevelkedett Détári Lajosssal és az ifjúsági válogatott centereként nagy jövőt jósoltak neki. Később mégis vándorbotot vett a kezébe, majd a FIFA által is bejegyzett Sport International játékosügynökség magyarországi képviselőjeként több külföldi futballistát is az NB I-be csábított. Supka szerződése a tavaszi idény végéig szól, a szombati fordulóban pedig a Békéscsaba a Debrecent fogadja.

Bánki József