Társoldalunk:

Ridsdale távozik Leedsből

A The Sun című brit bulvárlap értesülése szerint Peter Ridsdale, a Leeds United klubelnöke a héten távozik posztjáról. Ridsdale-t sokan felelősnek tartják a kiesőzóna közelébe sodródott csapat 77 millió fontos tartozásáért.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Az Elland Roadon az utóbbi időben ellenséges hangulat alakult ki az 50 éves klubvezérrel szemben, például Terry Venables, a menesztett menedzser is élesen kritizálta Ridsdale-t, sőt kilátásba helyezte, hogy hárommillió fontra bepereli a klubot az elmaradt végkielégítés miatt.

Ridsdale elismeri, hogy reménytelen küzdelmet folytat a szurkolók kegyeinek visszanyeréséért. A drukkerek leginkább azért fordultak Ridsdale ellen, mert a pénzügyi gondok enyhítése érdekében eladta, illetve kölcsön adta a csapat hat világsztárját, köztük Rio Ferdinandot, Robbie Keane-t, Lee Bowyert, Olivier Dacourt-t, Robbie Fowlert és Jonathan Woodgate-et.

Jóllehet Ridsdale a transzferekkel beszedett 52 millió fontot, a yorkshire-i szurkolók mégis őt hibáztatják a csapat széteséséért. Venables utódja jelenleg - megbízott menedzserként - Peter Reid.

Ami Ridsdale utódlását illeti, az új elnök John McKenzie professzor lesz, a London Institute nemzetközi fejlesztési igazgatója. McKenzie a Leeds United második legnagyobb részvényese.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK