Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán negyedszer lép pályára a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságot megelőző selejtezőben, az ellenfél ezúttal Svédország együttese lesz. A két csapat eddigi tétmeccs-mérlege rendkívül kiegyenlített, így hagyományosan nagy csata várható a mindkét együttes számára kulcsfontosságú összecsapáson, minden bizonnyal telt ház, 29 ezer néző előtt.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Már több mint tízezer jegy kelt el a szerdai Magyarország-Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre, s a szurkolók kedden is folyamatosan vásárolják a belépőket: az MLSZ arról tájékoztatott, hogy várhatóan telt ház, azaz 29 ezer néző előtt léphetnek pályára a csapatok és az összecsapásra mintegy 2000 vendégdrukker érkezik.

A meccs napján délelőtt már csak a Puskás Ferenc-stadion pénztárai lesznek nyitva, s korlátozott mennyiségű jegy vár majd gazdára.

A Tatán készülő magyar válogatott háza táján minden rendben, délelőtt újabb edzést vezényelt játékosainak Gellei Imre szövetségi kapitány. Az ebédet és a pihenőt követően indul az együttes a találkozó helyszínére, ahol 18.30 órától nyilvános tréninget tart, majd a kapitány kihirdeti kezdőcsapatát.

Ez lesz a nemzeti együttes 771. mérkőzése, az eddigi mérleg: 373 győzelem, 174 döntetlen, 223 vereség, 1682 lőtt, illetve 1170 kapott gól. Hazai környezetben utoljára közel nyolc évvel ezelőtt, szintén Eb-selejtezőn győzött a magyar válogatott: 1995. április 26-án 1-0-ra, Halmai Gábor góljával.

A szerdai menetrend/sport/focivilag/20030401ebselejtezok.html?pIdx=1

A magyarok Svédországgal korábban összesen 37-szer csaptak össze: 17-szer győztek, 10-szer döntetlen született, 10-szer vesztesként hagyták el a pályát. Tétmérkőzésen nyolcszor találkozott a két válogatott: 3 magyar siker mellett 3 alkalommal döntetlen lett az eredmény, míg kétszer a svédek nyertek.

A magyar válogatott idén "másfél" mérkőzést játszott (a mérleg: 1 döntetlen, 1 vereség), a bolgárok elleni ciprusi találkozó ugyanis a pálya használhatatlansága miatt az első félidő után félbeszakadt. A tavalyi világbajnokságon nyolcaddöntős svédek 5-ször (3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) léptek pályára.