Társoldalunk:

Leonardo örökre levette a 33-as mezt

Leonardo Nascimento de Araújo, az AC Milan 33 éves brazil labdarúgója bejelentette visszavonulását. Az 1994-es világbajnok brazil válogatott balhátvédje másfél évtized alatt megfordult a Valencia, a Sao Paulo, a Flamengo, a Paris SG, a japán Kashima Antlers és a Milan csapatában.

Forrás: MTI
Júliustól a klub alelnöke, addig azonban Adriano Galliani első alelnök segítője lesz
Fotó: MTI
Leonardo tavaly december 3-án kezdte újra a játékot azok után, hogy tavaly nyáron egyszer már bejelentette, hogy felhagy a futballal. Ugyanezen a mérkőzésen, az Ancona elleni olasz kupa-nyolcaddöntőn, az Ancona ellen tért vissza hosszú sérülése után az argentin Fernando Redondo is. Utoljára december 22-én, a Brescia ellen játszott a középpályás.

"Boldog és büszke vagyok, hogy a Milan 33-as számú meze volt az, amit aktív labdarúgóként utoljára felöltöttem" - mondta az öt nyelven - portugálul, olaszul, spanyolul, franciául és egy kicsit japánul - beszélő Leonardo.

Leonardo néhány hónapja létre hozta a Fundazione Milan (Milan Alapítvány) nevű nonprofit szervezetet, melynek célja a hátrányos helyzetű, futballozni szándékozó gyermekek támogatása.

Ch. Gáll András

[origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK