Társoldalunk:

Beckham Madridban keres sulit a fiának

Jorge Valdano és a Marca nem beszél a levegőbe. A Real Madrid sportigazgatója és a klubhoz közel álló madridi sportnapilap az elmúlt három esztendőben mindannyiszor hibapont nélkül megelőlegezte a három aranylabdás, Luis Figo, Zinedine Zidane és Ronaldo érkezését, s most mindkét forrásból érkeznek a hírek: a nyáron David Beckham is a kilencszeres BEK-győztes klub labdarúgója lesz. Mert mi másért keresne Madridban angol nyelvű iskolát Becks, ha nem azért, hogy oda járassa nagyobbik fiát, Brooklynt?

Forrás: EPA
Madridban még az éghajlat is jobb lenne
Fotó: EPA
Beckham Madridban élő ismerősein keresztül érdeklődött a legjobb angol tannyelvű elemi iskolák felől, márpedig ilyesmiből tucatnyi akad a spanyol fővárosban. Ugyanakkor Florentino Pérez klubelnök folyamatosan cáfolja a "Beckham-hadművelet" létezését, dacára annak, hogy Valdano viszont a minap terjedelmes interjúban ismerte be: az angol válogatott és a MU jobboldali középpályása a Madrid első számú célpontja.

A legvalószínűbbnek az tűnik - a Marca értesülése szerint -, hogy Beckham fia a British Council School tanulója lesz szeptembertől. A Marca azt is tudni véli, hogy Beckham a manchesteri öltözőben már számos alkalommal arról beszélgetett társaival, hogy két évet szeretne játszani a Real Madridban, s e két év alatt minden lehetséges klub- és válogatott trófeát megszerezni (Bajnokok Ligája-győzelemmel már rendelkezik 1999-ből). Majd e kétéves kiruccanást követően, 30 évesen visszatérne Manchesterbe, hogy ott fejezze be pályafutását.

A MU csapatában jelenleg a holland Ruud van Nistelrooy az egyetlen "érinthetetlen", őt nyilvánította Sir Alex Ferguson olyan kincsnek, akinek az eladásáról nem nyitnak tárgyalásokat.  Ezek szerint a többi nagyágyú - Giggs, Beckham, Verón - egyaránt vihető, csak a megfelelő árat kell megtalálni. Ferguson egyébként is úgy véli, hogy az 1974-75-ös generáció - a két Neville, Scholes, Beckham, Butt, s az egy évvel idősebb Giggs - már teljesítette kötelességét, s némi vérfrissítésre lenne szükség.

Az a körülmény is valószínűsíti Beckham távozását, hogy nemrégiben feszültté vált a viszony Ferguson és sztárjátékosa között, az emlékezetes öltözőbeli konfliktus óta. Mint ismeretes, a vesztes Arsenal-kupameccs után Sir Alex belerúgott egy futballcipőbe, amely homlokon találta Beckst, akinek felrepedt a bőre. A sztori eléggé hihetetlen, mindenesetre ennél maradtak a felek.

Persze ha Beckham elköltözik is Manchesterből, addig még hátravan egy apró formaság. Április 8-án és 23-án BL-negyeddöntőt játszik a földkerekség talán két legjobb futballcsapata, előbb a madridi Bernabéu-stadionban, majd az Old Traffordban.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK